Amenajari Exterioare

Cum pregatim piscina pentru iarna?

Pentru a va asigura ca va veti bucura si vara viitoare de piscina situata in imediata vecinatate a casei este important sa o pregatiti cu mare atentie pentru iarna. Specialistii recomanda mai multi pasi stricti care trebuie urmati pentru a va asigura ca piscina va “ierna” in conditii optime si ca nu va fi deteriorata de intemperiile vremii si de temperaturile extrem de scazute inregistrate iarna. Perioada ideala pentru inchiderea piscinei este 15 octombrie – 10 noiembrie dar trebuie sa va asigurati ca nu veti demara acest procedeu inainte ca temperature aerului sa scada sub 15 grade Celsius. In caz contrar ati putea avea surpriza neplacuta ca in apa sa se dezvolte alge. O alta etapa obligatorie este dezinfectarea apei si a conductelor aferente. Astfel veti omori toate bacteriile si microorganismele, care ar putea sa se dezvolte in piscina si instalatii pe timpul iernii. In plus, in apa care ramane in piscina iarna adaugati o solutie speciala care impiedica inghetul si dezvoltarea algelor.  

De asemenea, demontati si puneti intr-un loc sigur, ferit de inghet, instalatiile si echipamentele piscinei. Pompa si filtrul au nevoie sa fie atent curatate inainte sa fie depozitate pentru a va asigura ca vor functiona in parametrii normali la vara.

După ce v-ati asigurat ca ati urmat toate etapele, finalizati operatiunea prin montarea unei prelate rezinstente. Astfel preintampinati posibilile accidente si protejati bazinul, care se menţine curat. In plus, prelata protejeaza piscina de diverse depuri organice care provin din frunzele ce cad in bazin.

In cazul in care considerati ca toate aceste operatiuni sunt dificile puteti apela la serviciile unui specialist.

Articole similare

Cel mai mare mural din România, la Festivalul Internațional de Street Art de la Sibiu – FOTO

Adina Meyers

Serele verticale, solutia pentru gradinile mici

Bianca Ion

Cum să-ți împodobești ferestrele de Crăciun. 30 de idei

Bianca Ion