LifeStyle

Înființarea unei firme: 8 greșeli de evitat

Înființarea unei societăți comerciale se poate finaliza în doar câteva zile.Este necesar ca antreprenorii să fie bine organizați pentru a-și asigura reușita desfășurării activității. Mare parte din succesul afacerii este reprezentat de pregătirea preliminară a întreprinzătorilor.

Totuși, datorită entuziasmului de la început, întreprinzătorii se grăbesc să-și deschidă o societate, sunt copleșiți de lucrurile pe care trebuie să le facă. Astfel, ajung să se confrunte cu obstacole care le pot îngreuna procesul de înmatriculare a firmei.

Iată câteva greșeli pe care trebuie să le eviți:

1. Alegi incorect forma juridică

Deși există numeroase ghiduri pentru înființarea unui SRL, mulți dintre antreprenorii dornici să aibă firma lor nu sunt siguri ce formă juridică să aleagă. În general, societatea cu răspundere limitată (SRL) este cea mai populară variantă. Întreprinzătorii au la dispoziție și PFA, SA, SNC, SCS ori SCA. Trebuie doar să studieze cu atenție condițiile fiecărei forme juridice și să determine ce anume se potrivește mai bine pentru activitatea lor .

2. Identifici eronat codurile CAEN

O problemă pe care trebuie să o eviți atunci când îți deschizi o firmă este alegerea greșită a codurilor CAEN. Ai în vedere un obiect principal de activitate care să se potrivească acțiunilor întreprinse. Alege mai multe obiecte secundare, dacă te gândești să desfășori și alte tipuri de activități.

Totuși, ține cont de faptul că există și excepții. Unele organizații economice sunt obligate să aibă doar un singur obiect de activitate.

Pentru diferite domenii sunt necesare studii și aptitudini ori anumite activități nu pot fi alese fiindcă sunt reglementate de legi speciale.

3. Stabilești un nume nepotrivit pentru firmă

De cele mai multe ori, antreprenorii își doresc o denumire reprezentativă pentru compania lor. Înainte de a lua o decizie în acest sens:

  • asigură-te că numele ales pentru firmă este liber,
  • poate fi folosit
  • nu contravine prevederilor legale.

De asemenea, ai grijă dacă alegi un nume cu diacritice pentru că ți se poate elibera un document care să conțină numele societății fără diacritice. În acest caz vei avea nevoie să soliciți corectarea sa.

4. Ai greșeli în Actul Constitutiv al societății

Unul dintre cele mai importante documente necesare pentru înființarea unei societăți este Actul Constitutiv. Acesta este actul principal care stă la baza funcționării oricărei firme și se încheie, de regulă, sub semnătura privată a asociaților. Actul Constitutiv cuprinde toate datele referitoare la forma, denumirea și sediul societății, obiectele de activitate, capital social, administratori, modul de dizolvare și de lichidare sau participarea fiecărui asociat la beneficii și pierderi.

5. Nu ai un plan de afaceri

Cu toate că nu este un document necesar pentru înmatricularea propriu-zisă a firmei, planul de afaceri reprezintă elementul esențial . Acest instrument este important pentru

  • activitatea societății
  • obținerea de finanțări

Așadar  trebuie să fie conceput în detaliu, luând în calcul orice lucru posibil care s-ar putea întâmpla.

6. Studiezi superficial piața

Înaintea demarării acțiunii de înființare a firmei este necesară o analiză atentă pentru cunoașterea competitorilor. Supraestimarea potențialului pieței reprezintă una dintre greșelile des întâlnite printre antreprenori. Până să stabilești în ce anume vei investi banii, ce obiect de activitate să alegi și ce nume pentru firma ta, ai grijă să studiezi cu atenție piața și să faci o alegere fundamentată.

7. Contabilitate necorespunzătoare

Dacă te gândești că nu vei avea nevoie de un contabil, află că alegerea unui profesionist este esențială încă de la început. Cu toate că administratorii firmei trebuie să cunoască foarte bine obligațiile fiscale, este nevoie și de o persoană specializată, fiindcă o contabilitate greșită poate genera costuri mari și alte probleme ulterioare.

8. Resurse financiare insuficiente

Înființarea unei societăți înseamnă investiții și cheltuieli, și, dacă nu dispui de un buget consistent, s-ar putea să întâmpini probleme în desfășurarea activității. Totodată, și evaluarea greșită a costurilor s-ar putea să creeze obstacole pentru succesul viitoarei afaceri.

 

Dacă intenționezi să-ți începi propriul business, ai grijă să eviți astfel de greșeli frecvente ale antreprenorilor. Mediul de afaceri este foarte competitiv, așa că, pentru a reuși, trebuie să-ți organizezi foarte bine activitatea și să fii atent la orice pas. Nu uita! Este mult mai simplu să corectezi lucrurile greșite în stadiul de proiect decât după înființarea companiei.

Related posts

Nicio masă fără peşte. La conservă, că e mai sigur şi mai gustos!

Adina Meyers

Cea mai mare canapea transparenta din lume

Adina Meyers

Promotie de pana la 80% la corpurile de iluminat prezentate pe www.leds-c4.ro

Adina Meyers