Image default
LifeStyle

Cea mai mare canapea transparenta din lume

Designerul francez Philippe Starck este cunoscut pentru abilitatea de a transforma cele mai banale materiale in mobila de lux.

Ultima sa creatie, o canapea gigantica, din plastic, este un triumf al umanitatii. Sau cel putin asa pare sa sugereze designerul, pe masura ce continua sa exploreze potentialul folosirii plasticului in living.

In 1999, Starck a creat scaunul La Marie, care la vremea respectiva a fost numit primul scaun transparent din lume, realizat dintr-o bucata de policarbonat.

Acum a creat canapeaua Uncle Jack, cel mai mare produs de felul acesta. “Mi-a placut intotdeauna sa lucrez cu plasticul, intrucat este o reprezentare a inteligentei umane. Oamenii nu au creat pietrele sau lemnul, dar plasticul este rezultatul creativitatii omenesti”, explica designerul superstar, citat de fastcodesign.com.

Piesa, care se vinde cu 1860 de dolari, este inspirata din mobila minimalista pe care Starck a vazut-o in casele unchiului si matusii sale. Dar designerul spune ca nu-l intereseaza doar sa reproduca stilul vechi, ci sa-l imbratiseze din “perspectiva unui inginer”.

Pentru a produce canapeaua, compania italiana de mobila Kartell a injectat plasticul topit intr-un cofraj metalic, astfel incat materialul sa arate la fel de elegant ca stica. “Realizarea celui mai mare monobloc de plastic transparent este un miracol tehnologic, unul pe care te poti aseza”, spune Starck.

Articole similare

(P) Alexandra Stan joacă rolul lui Moş Crăciun la Cămara cu Merinde

casamea.ro

Ceresit a strans 30.000 de euro pentru refacerea cladirilor avariate de zapada

comunicat de presa

Intampina iarna cu uneltele pentru zapada Fiskars

comunicat de presa

Lasă un comentariu

1 × one =