LifeStyle Retete

In cativa pasi simpli: slanina la saramura

In cativa pasi simpli: slanina la saramura

Ingrediente:

150 g de sare grunjoasa

1 capatana de usturoi

piper boabe

piper macinat

foi de dafin

cimbru

Mod de preparare:

Pentru slanina la saramura apa se lasa sa dea in clocot o singura data. Apoi se adauga sarea, piperul, cimbrul, foile de dafin si usturoiul pisat. Se lasa sa se raceasca.
Separat se taie slanina fasii. Se aseaza intr-un butoi si se pune saramura rece. Deasupra se aseaza un bolovan sau orice alta greutate. Butoiul se aseaza intr-un loc racoros, iar din cand in cand se intorc bucatile de slanina. Slanina la saramura se tine 20 de zile.

Dupa aceasta, slanina se afuma pana prinde o culoare rosiatica.

Reteta preluata de pe www.culinar.ro

Related posts

Care sunt echipamentele HoReCa ideale pentru cafeneaua dumneavoastră?

Adina Meyers

Ferestrele de masarda KEYLITE intra oficial pe piata romaneasca

Adina Meyers

Biletele SILVER la conferinta sustinuta de Dr. Oz, in Romania, s-au epuizat!

Adina Meyers