LifeStyle

Schimbări radicale pe piața imobiliară din România

Chiar dacă începutul anului a fost unul dificil pentru sectorul imobiliar, acesta a reușit să își revină pe parcurs. Astfel, în primele nouă luni ale anului 2019 s-au înregistrat cu peste 5.000 de tranzacții imobiliare mai mult decât în aceeași perioadă din 2018 (67.426 vs. 62.120).

În primele nouă luni din anul acesta, volumul investițiilor imobiliare din România a depășit suma de 585 milioane de euro. Potrivit CBRE România, 60% dintre acestea au fost în București, 29% în Cluj-Napoca, iar restul în alte orașe.

Totodată, se estimează că volumul investițiilor să crească putând chiar să atingă pragul de 1 miliard de euro până la finalul acestui an.

Ansambluri rezidențiale în construcție, în București

Conform datelor furnizate de site-ul de imobiliare Korter.ro, în București se află în plin proces de construcție peste 50 de ansambluri rezidențiale noi. Potrivit Institutului Național de Statistică, în cursul anului 2019 au fost finalizate 27.204 locuințe. Mai mult de 20% dintre acestea au fost construite în București și în localitățile învecinate.

Totodată, Korter.ro transmite că în cursul anului 2020 vor fi finalizate alte 48 de ansambluri rezidențiale noi în București

„În perioada 1 ianuarie – 31 august, s-au eliberat 28.336 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 2,3% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent”, conform statisticilor INS.

Complex 21 Residence Politehnica București va da în folosință, în ultima parte a anului 2019, încă 3 imobile. Chiar dacă încă nu au fost finalizate, dezvoltatorul imobiliar anunță că toate apartamentele cu 2 camere de aici au fost vândute. În cadrul complexului mai sunt disponibile locuințe cu 3 sau 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 98 și 128 mp. Potrivit Korter.ro, prețurile au scăzut consistent în a doua jumătate a anului 2019. Dacă în prima parte a anului un apartament avea prețul de pornire de 1.166 euro/mp, în prezent acesta este de doar 972 euro/mp.

Complex Arcadia Apartments Domenii din București este unul dintre ansamblurile care vor da în folosință noi locuințe, în anul 2020. Situat în Sectorul 1 din București, pe strada Copilului, ansamblu are o ofertă variată de locuințe disponibile. Aici poți găsi studiouri de până la 42 de mp, apartamente cu 2,3 sau 4 camere cu suprafețe cuprinse între 43 și 123 mp, dar și penthouse-uri de până la 170 mp.

Prețuri apartamente, în creștere

Anul 2019 a adus creșteri lunare în ceea ce privește prețurile/mp la imobiliare. Chiar dacă creșterile de la o lună la alta nu au depășit procentul de 3%, acestea au fost constante. În luna septembrie prețurile au crescut din nou în principalele orașe, însă de această dată cu sub 1%. Astfel, s-a ajuns ca prețul mediu al unui apartament în România să fie de 1.272 euro/mp. Cel mai scump oraș se menține în continuare Cluj-Napoca, acesta fiind urmat de București.

Site-ul de imobiliare, Flatfy.ro, centralizează anunțuri de vânzare/cumpărare din toată țara. Astfel, dacă ești în căutarea unui apartament, a unei case sau a unui teren, poți începe căutările online Flatfy.ro.

Related posts

Lasă Europa fără acces la tratament împotriva COVID-19. SUA cumpără aproape toate stocurile de Remdesivir din lume

Adina Meyers

Asociația Dăruiește Viață solicită Ministerului Sănătății măsuri rapide pentru prevenirea și monitorizarea crizei medicamentelor oncologice

Adina Meyers

Noile aparitii ale Editurii Casa din 23 aprilie

Adina Meyers