LifeStyle

Alege sa faci sport!

Am 32 de ani, insa nu m-am gandit ca as putea sa am vreodata probleme cu articulatiile. Sau mai exact, nu acum. Insa, ei bine, iata ca lipsa sportului, sedentarismul, greutatea fluctuanta si mancatul de junk food si-au pus amprenta pe corpul meu. Asa ca m-am ales cu un diagnostic cel putin interesant: artrita.

Ce inseamna si ce presupune aceasta boala? Ei bine, artrita” se refera la un eveniment acut, de natura inflamatorie (inflamatia membranei sinoviale), survenit temporar, periodic, pe fondul uzurii cartilajului. Artroza este o afectiune articulara produsa fie din cauza unei anomalii proprii a cartilajului (artroza primara) – situatie rara, fie prin deteriorarea structurilor din vecinatatea cartilajului (ligamente, tendoane, membrana sinoviala, os, vase, musculatura) care afecteaza nutrirea si stabilitatea/congruenta articulara.

Mda, suna cam de speriat, corect? Si, cand te gandesti ca am ajuns aici din cauza sedentarismului generalizat. Mai exact, de lene. Din faptul ca nu m-am mobilizat sa ma misc mai mult. Sa ma ridic de pe scaun.

A doua cauza ca frecventa este supragreutatea, tesutul adipos in exces secreta molecule inflamatorii, respectiv supraincarcarea mecanic articulatiile membrelor inferioare si coloana lombara. De obicei, obezitatea se asociaza cu hipertensiune si diabet zaharat, boli care afecteaza calitatea microcirculatiei inclusiv la nivel articular.

Si ce aflu? Ca artroza mare are si complicatii de genul:  depresia, dependenta, izolarea sociala, riscul crescut de fracturi, obosela cronica prin deficit de miscare, scaderea calitatii vietii.

Mda, acum ideea e ce pot face si cum pot combate aceasta boala? Aflu ca pe 12 octombrie e Ziua Intenationala a Artritei. 

Si ca La Danubius Health Spa Resor Sovata sunt aduse in atentie metodele de prevenire si tratament a ceea ce toti cunoastem sub denumirea de reumatism. Mai exact, in saptamana 10-16 octombrie, la Danubius Health Spa Resort, poti beneficia de procedurile si evenimentele dedicate Zilei Internationale a Artritei incluse intr-unul din pachetele de 2 si 5 zile.  Acestea includ cazare cu demipensiune, consultatie medicala, proceduri, 5 pentru pachetul de 2 zile si 15 pentru cel de 5 zile, acces nelimitat la spa (efect de durata antialgic antiinflamator si de crestere a mobilitatii articulare in bazinele cu apa sarata hiperconcentrata calda extrasa din Lacul Ursu), precum si posibilitatea de a participa la seminariile destinate preventiei si tratamentului artrozei.

Artroza NU este o consecinta inevitabila a inaintarii in varsta. Artroza poate fi prevenita. Afla mai multe pe www.danubiushotels.ro. 

Related posts

„Reteta preferata”: oua rosii precum sangele lui Isus

Adina Meyers

Trend nou în pandemie: tururi viruale pentru apartamente, săli de fitness, de evenimente – FOTO

Adina Meyers

Răsfăț complet cu cocos

Adina Meyers