Inainte de a alege sistemul de iluminat pentru bucatarie, luati in calcul dimensiunile acesteia. Daca este spatioasa, puteti incastra in tavan mai multe corpuri de iluminat pentru a obtine o distributie uniforma a luminii.

Pentru activitatile de aici aveti nevoie de un iluminat local. Astfel, pentru blat, se monteaza in dulapurile suspendate spoturi cu halogen, tuburi cu neon sau leduri. Daca nu agreati lumina neonului, atunci se pot utiliza becuri liniare cu incandescenta.

O alta varianta o reprezinta spoturile, care trebuie insa montate des, pentru ca lumina rezultata sa fie uniforma. Avantajul principal al iluminarii blatului de lucru este acela ca sunt eliminate umbrele, din cauza carora se pot produce multe accidente.

Citeste si: Cum creezi iluminatul decorativ in bucatarie

In afara de gatit si de luat masa, bucataria este adesea si un loc unde de obicei se intalnesc toti membrii familiei. Astfel, acest spatiu are nevoie, mai mult decat toate celelalte incaperi, de un iluminat care sa poata fi modificat in functie de nevoi.

O idee in acest sens este crearea senzatiei de straturi de lumina, care sa permita desfasurarea mai multor tipuri de activitati sau pentru ambianta. De exemplu, iluminatul general trebuie sa vina din plafon. In acest sens, lustrele cu doua sau trei brate pot fi folosite cu succes.

Citeste si: Cum realizam sistemul electric si iluminatul in bucatarie

Totodata, puteti folosi si spoturi, amplasate deasupra corpurilor suspendate, punand astfel in valoare mobilierul. Nu in ultimul rand se poate pune o sursa de lumina si in interiorul vitrinelor, care sa vina ca o completare a decorului.

Nu ar fi rau daca ati alege un dispozitiv pentru reglarea luminozitatii, creand astfel o atmosfera romantica sau una vesela. Oricum, daca masa de dining este plasata aici, este necesar ca ea sa fie bine luminata, eventual cu mai multe corpuri de iluminat suspendate la distanta mica de masa.

Citeste si: 10 idei de iluminat in bucatarie

Related posts

Cum sa iti decorezi locuinta intr-un stil minimalist, dar si functional

Adina Meyers

Poti schimba aspectul locuintei tale atunci cand stii sa te joci cu nuantele de culoare – iata cum faci asta

Adina Meyers

Fiecare camera din casa ta are nevoie de un covor potrivit

Adina Meyers