Amenajari Interioare Decor LifeStyle

Idei inspirate din cultura feng shui pentru a-ți decora casa

Preluat din cultura chineză, conceptul de feng shui are la bază ideea de armonie, de a avea un spațiu încărcat de energii pozitive, care să iți ofere buna dispoziție, mai multă concentrare și bunăstare. Arta feng shui, pentru că putem vorbi despre o reală artă, se bazează pe integrarea celor mai importante 3 principii, și anume ”Chi” (energie), cele 5 elemente ale naturii (apă, foc, pământ, lemn, metal) și ”Bagua” (harta care localizează zonele, obiectele și cele cinci elemente). Arta feng shui este folosită în decorarea spațiilor interioare, fie că vorbim de casă sau birou, pentru a atrage energiile pozitive și a crea o bună dispoziție. Dacă tocmai te-ai mutat într-o casă nouă sau te gândești la o decorare, îți propunem 7 idei inspirate din cultura feng shui pentru a-ți aranja casa.

 

TOP 7 idei pentru amenajarea feng shui a locuinței tale

 

1.     Elimină lucrurile și obiectele care nu îți sunt de folos

 

Fără dar și poate, primul pas pe care trebuie să îl faci este să renunți la obiectele absolut inutile, care nu fac decât să încarce spațiul și să redea impresia de limitare de spațiu. Dacă renovezi locuința sau, dimpotrivă, te-ai mutat într-o casă nouă, în mod cert nu trebuie să mai păstrezi sau să iei cu tine aceste obiceste și lucruri care nu îți aduc niciun avantaj, ci dimpotrivă, contribuie la diminuarea energiei pozitive și a puterii de concentrare.

 

2.     Folosește culori pastelate

 

Din punct de vedere cromatic, stilul feng shui este caracterizat de folosirea pastelurilor, precum tonurile de crem, bej și portocaliu. Unele culori pot fi asociate cu negativitatea, dezordinea și haosul, motiv pentru care ar fi mai bine să evitam aceste nuanțe sau culori în momentul în care amenajam locuința.  Spre exemplu, albastrul închis este o culoare ce se crede că instalează imediat apatia și scade nivelul de energie, rozul poate provoca stările de agitație și de iritabilitate, iar rosul, deși simbolizează pasiunea, poate contribui la creșterea stării de nervozitate. Fii atent la semnificația culorilor și alege pentru casa ta culori deschise, naturale, care să să ofere energie pozitivă și bunăstare!

3.     Decorează-ți casa cu obiecte norocoase

Se spune că poți atrage bogația în casa ta prin amenajarea în stilul feng shui și prin aderarea la această formă de educare a minții, sufletului și spiritului. Poți influența energiile unor aspecte importante. precum succesul sau bogația, dar și valori mai importante precum sănătatea psihică și fizică. Din categoria obiectelor norocoase la care poți apela în decorarea casei tale pentru a atrage succesul financiar se numără decorațiunile cu elefanți, aceste animale fiind cunoscute pentru norocul pe care îl poartă. Mai mult decât atât, elefantul este un simbol al înțelepciunii și al forței, contribuind astfel la crearea energiei pozitive în casa ta.

Obiectele norocoase preluate din cultura feng shui sunt folosite pentru a atrage norocul pe diverse planuri: situație financiară, sănătate, carieră, etc. Spre exemplu, cei care joacă loto, sloturi casino gratis sau alte jocuri de noroc își decorează casa cu astfel de obiecte norocoase, crezând cu adevărat că obiectele respective le pot aduce mai multe șanse de câștig și prin urmare, succesul pe plan financiar.

4.     Aranjează obiectele de mobilier în funcție de mărime

Este esențial ca aranjarea mobilei după regulile feng shui să fie făcută după ce camera a fost golită complet. Apoi, poți începe prin a dispune piesele de mobilier în funcție de mărimea acestora. Poți începe prin aranjarea corpurilor de mobilier mai mari (pat, șifonier, canapea), după care poți opta pentru găsirea unui loc ieal pentru comoda și alte piexe auxiliare, pe care le consideri necesare în locuința ta. Important este să creezi zone echilibrate, deloc înghesuite sau încărcate de corpuri de mobilier, pentru a nu crea un disconfort ce scade nivelul de energie pozitivă din spațiu. De exemplu, ar fi bine să nu pui oglinzi în dormitor, deoarece acestea vor da senzația de mai multe persoane în încăpere, iar energia emanată nu va fi întotdeauna cea optimă.

5.     Optează pentru elemente inspirate de natură

Așa cum am precizat și mai sus, feng shui împletește cele mai importante simboluri din natură, ce sunt menite să reliefeze energia pozitivă și bunăstarea. În ceea ce privește amenajarea locuinței, poți folosi aceste elemente, în măsura în care se poate, astfel încât locuința ta să fie una primitoare, unde liniștea și energia pozitivă să patroneze. Optează pentru mobilier din lemn masiv și nu uita de plantele verzi care nu doar că pot fi o sursă benefică de oxigen și o pată de culoare în casa ta, dar îți vor oferi și energia de care ai nevoie.

6.     Așează portretele celor dragi în dormitor

Specialiștii în arta feng shui sunt de părere că fotografiile cu persoanele nu atât de apropiate din punct de vedere emoțional, precum prieteni sau rude, pot fi amplasate în birou, iar portretele de familie sau imaginile cu oamenii apropiați ție își pot găsi locul în dormitor,  atât timp cât ilustrează ipostaze dintre cele mai fericite, creând astfel o energie pozitivă.

7.     Păstrează încăperile bine iluminate

Potrivit specialiștilor în amenajarea feng shui, o încăpere luminată corect va atrage mai multe energii pozitive. Astfel, este recomandat ca încăperile să fie bine luminate, evitând cumularea de energii negative, în special în zonele mai umbrite ale casei.  Se pot utiliza jocuri de lumini care să evidențieze anumite decorațiuni sau piese inedite de mobilier din încăperi, astfel încât atmosfera să fie una relaxantă și interesantă.

Dacă ești pe punctul de a te muta într-o nouă locuință sau intenționezi să-ți redecorezi locuința actuală, ține cont de aceste principii feng shui care vor aduce bunăstarea, energia pozitivă și echilibrul emoțional în casa ta!

 

Related posts

Masa tradiţională de Crăciun în Europa

Adina Meyers

L’Erbolario te ajută să te bucuri de un bronz strălucitor

Adina Meyers

Căsuţă de oaspeţi cu aer de vacanţă

Adina Meyers