Daca iti place sa ai casa plina de flori iti poti crea si propria gradina de ierburi aromate in interiorul casei.

Ierburile uscate sunt uneori fade, iar legaturile de ierburi proaspete de la magazinul alimentar pot deveni scumpe si se pot strica foarte repede.

Cea mai mare provocare a cresterii ierburilor in interior este de a le oferi suficienta lumina, deoarece aproape toate plantele sunt iubitoare de soare.

In mod ideal, veti dori sa va asezati ierburile pe un pervaz orientat spre sud, unde veti obtine cele mai multe ore de lumina pe zi. Ferestrele orientate spre est si spre vest functioneaza adesea si ele.

Pastrati temperatura camerei ridicata in timpul zilei si cu cateva grade mai rece pe timp de noapte. Si nu va lasati ierburile sa stea in curentii de aer in apropierea incalzirii sau a orificiilor de aer conditionat. La fiecare doua saptamani, hraniti-le cu un ingrasamant solubil in apa conform instructiunilor ambalajului.

Iata ce plante poti creste in interiorul casei

Busuioc

Busuiocul, in special cel care creste sub forme dense si compacte, se dezvolta bine in interior, daca li se ofera lumina suficienta. Cresteti din seminte sau incercati sa inradacinati in apa. Pastrati solul umed.

Musetel

Plantati musetelul din seminte. Musetelul cultivat in interior nu va deveni la fel de mare ca cel crescut afara, dar se va dezvolta suficient daca primeste lumina suficienta. Pastrati solul usor umed.

Arpagic

Arpagicul creste usor in ghivece pe un prag insorit. Incepeti de la seminte sau dezgropati din gradina dvs. la inceputul iernii, deoarece cele dezgropate in toamna uneori devin prea iuti. Pastrati solul umed.

Menta

Majoritatea tipurilor de menta cresc ca buruienile, astfel incat este deosebit de rezistenta chiar si in conditii mai putin ideale. Menta poate fi cultivata din butasi inradacinati in apa sau din transplanturi. Da-i multa lumina si apa cand solul este uscat.

Oregano

Oregano poate fi inceput de la butasi sau seminte. Este foarte rezistent, deci ar trebui sa fie bine in interior, cu lumina suficienta. Lasati-l sa se usuce intre udari.

Patrunjel

Planteaza patrunjelul toamna in ghiveci pentru a-l aduce in interior; semintele necesita mult timp sa germineze si sa creasca incet. Patrunjelul are nevoie de multa lumina, ca toate ierburile, dar prefera si temperaturi mai reci. Cumparati plante noi in primavara, deoarece patrunjelul care supravietuieste va produce o tulpina de seminte si va deveni amar.

Related posts

O locuinta poate fi renovata si cu un buget redus

Adina Meyers

Arhitectura pentru caini – cum arata casele construite de arhitecti celebri pentru animalele lor de companie?

Adina Meyers

Cum să beneficiezi de mai mult confort în bucătărie

Adina Meyers