Am folosit multe materiale naturale pentru finisaj: marmura, mozaic din sticla, piatra naturala, lemn masiv, dar si materiale care sa aduca un plus de rafinament spatiului precum tapetul cu catifea sau stucatura moderna. In final, ne-am dorit, si am reusit, sa avem un echilibru al materialelor folosite”, ne-a povestit designerul Catalina Varvara, in fata unei cesti de cafea pe care am servit-o in living, centrul de interes al intregii case.    

Piesele de mobilier sunt create de designeri faimosi cum este, de exemplu, Cornelio Cappellini. Mobila din living si din dormitoare este din lemn masiv de nuc si stejar cu finisaj lucios sau antichizat. Corpurile de iluminat sunt Baga, Cornelio Capellini si Fine Art Lamps.

Stilul interiorului a fost pastrat de designer si in cazul teraselor de care dispun toate camerele de la etaj dar si livingul. In acest caz, s-a optat pentru mobilier creat in stil clasic, in culori calde. Zonele sunt insufletite cu ghivece mari de flori.

Personalitatea incaperilor a fost conturata cu sprijinul pictorului Maria Manea cu care designerul a colaborat indeaproape. “Ea a imbogatit designul interior cu un tablou in doua secvente clasice din Madame de Pompadour. Tabloul concentreaza esenta stilului casei intrucat reuseste sa identifice detaliile unei piese clasice si sa le amplifice valoarea printr-o maniera moderna, prin supradimensionare. Sunt asteptate si alte tablouri din “Secvente”  pentru living”, ne-a mai povestit designerul Catalina Varvara, care a adaugat ca punctul de interes al intregii case este livingului, care aduna, in acelasi loc, familia si prietenii: “Prin urmare am conceput un spatiu concav, foarte primitor, un spatiu care sa adune si sa amplifice energii.” De altfel, casa are foarte multe piese valoroase stilistic cum sunt, de exemplu, doua sculpturi impresionante din piatra care, intr-un mod extrem de ingenios, mascheaza caloriferele. “Peretii, tavanele, pardoselile ascund o adevarata tehnologie si casa insasi este o „locuinta inteligenta” (smart house). Ea se muleaza pe personalitatea proprietarilor si centralizeaza functiunile primare (incalzire, ventilatie, iluminat si siguranta)”, a mai spus designerul.

Material publicat in Revista Caminul, realizat cu sprijinul arh. Catalina Varvara

office@space-studio.ro

0728.20.34.62 

 

Related posts

O casa ca o oaza de relaxare

Bianca Ion

Un interior “made in France”

Bianca Ion

3 site-uri care iti vor transforma casa intr-o locuinta de vis

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe