Amenajari Interioare

Iarna bate la usa – iata 3 solutii de incalzire la care sa apelezi

Nu mai este mult si iarna isi va intra tot mai mult in drepturi. Frigul deja a inceput sa se instaleze, iar in locuintele noastre am inceput sa dam drumul la caldura si sa apelam la diferite modalitati de incalzire. Solutii sunt destule – unele mai eficiente, altele mai la indemana. Care sunt insa cele mai potrivite pentru noi? In articolul de azi ne-am propus sa iti prezentam 3 solutii de incalzire la care sa apelezi.

Inainte de a-ti vorbi despre ele trebuie insa sa iti spunem ca pentru ca eficienta acestora sa fie una cat mai mare este necesar sa asiguri o izolare buna a locuintei. Asta inseamna sa verifici ca ferestrele sa nu aiba zone prin care sa lase aerul rece de afara sa intre inauntru. O izolare a peretilor este de asemenea de preferat, acest lucru nu doar incalzind locuinta iarna, ci si pastrand-o rece in timpul sezonului cald – asadar avem avantaje pe tot parcursul anului.

  1. Centrala termica

Centralele termice de apartament au patruns puternic in vietile romanilor care au vrut sa elimine dependenta de sistemele de termoficare a caror standarde sunt unele deficitare la nivelul multor orase din Romania. Eficienta acestora este una destul de ridicata, iar atunci cand alegem cu atentie si nu ne ferim de o investitie ceva mai ridicata ne putem bucura de multa caldura si un consum redus.

Intr-adevar, centrala termica necesita o investitie ceva mai serioasa, insa trebuie tinut cont de faptul ca aceasta pe langa faptul ca este o buna sursa de incalzire a locuintei noastre, ne ofera si acces la apa calda. Daca te-ai hotarat ca e timpul sa cumperi si tu o centrala termica atunci afla ca printre criteriile de alegere se numara puterea centralei, debitul de apa calda, consumul si eficienta, nivelul de zgomot, precum si sistemele de protectie care vin la pachet.

  1. Caloriferul electric

Acesta ne poate ajuta sa reducem putin costurile cu factura de la intretinere atunci cand nu avem nevoie sa incalzim mai multe incaperi. Este usor de folosit, iar preturile sunt unele mai mult decat accesibile. Cum functioneaza un calorifer electric? Principiul de functionare este unul foarte simplu: acesta in interior este umplut cu ulei in care este scufundata o rezistenta prin care, atunci cand trece curentul electric, se incalzeste, iar la randul sau transmite caldura uleiului care se transfera mai apoi elementelor radiatorului.

  1. Aeroterma

Aerotermele sunt o alta modalitate foarte ieftina de a ne incalzi in timpul zilelor friguroase de toamna si de iarna. Acestea sunt de asemenea foarte fiabile, avand putine elemente constructive. Cum functioneaza o aeroterma? In dotarea sa gasim o rezistenta care se incalzeste, iar caldura degajata de aceasta este captata si mentinuta de elementele radiante, fiind dupa aceea imprastiata prin incapere prin intermediul unui ventilator pozitionat in spatele elementelor radiante.

 

Related posts

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers

Ecologic, rustic, contemporan

Adina Meyers

Despre culorile cele mai potrivite pentru o baie mica, plus alte cateva sfaturi utile

Adina Meyers