Studiile realizate in ultimii ani, dupa instalarea crizei economice, au aratat ca romanii si-au schimbat foarte mult perceptia asupra casei ideale pentru o familie tanara. Majoritatea celor interogati au spus ca viseaza la o casa cu o suprafata de aproximativ 150 de metri patrati, cu parter plus etaj sau mansarda.

Motivele tin, in primul rand, de sfera economica, intrucat o casa cu o suprafata similara unui apartament cu patru camere genereaza chletuieli de intretinere mai mici si costa mai putin. In plus, depasind acest lucru, o casa mai mica creeaza intimitate sa va permite sa ganditi un design interior personalizat, fara a face risipa de bani si de energie.

Revenind la casa de la Buftea, proiectul a fost realizat de arh. Andra Georgescu, iar in momentul in care constructia a ajuns la gri a fost preluata de designerul Adrian Dumitru, cel care s-a ocupat de decorarea fatadelor si de amenajarea interiorului.

„Inainte de a fi o meserie, designul interior este pentru mine o pasiune, asa ca ma implic foarte mult in fiecare proiect. Imi plac, in special, casele in stil american, iar inainte de a finaliza un proiect ma uit la trei-patru mii de fotografii cu case din intreaga lume, de unde imi extrag ideile care se potrivesc fiecrarui detaliu in parte”, a declarat designerul Adrian Dumitru.

Casa este construita din caramida pe cadre de beton armat. O astfel de structura, daca este bine executata si intretinuta, poate avea o durata de viata ce depaseste fara probleme 150 de ani. 

La exterior, fatada a fost decorata cu piatra naturala de la Siriu, Buzau, iar executarea finisajelor au durat aproximativ 6 luni, proprietarii alegand sa lucreze cu o singura echipa. „In cazul acestei case, pentru ca am avut mana libera din partea proprietarilor, mi-am putut pune in practica mai multe idei pline de indrazneala.

De exemplu, la interior, peretii au fost acoperiti cu tencuiala pentru exterior. Aceasta este o varianta ideala pentru cei care doresc finisarea peretilor interiori intr-un timp record. Tencuiala de exterior se poate aplica direct pe placi de gips-carton, intreaga operatine fiind gata intr-o saptamana, pentru o casa cu o suprafata de aproximativ 150 mp. Este de remarcat rapiditatea finalizarii lucrarilor in conditiile in care o zugraveala obisnuita pentru interior dureaza doua-trei saptamani”, a povestit designerul.

La capitolul dezavantaje marcam faptul ca, in cazul deteriorarii unei suprafete mici de tencuiala, sunteti nevoiti sa refaceti intregul perete, spre deosebire de zugraveala clasica, unde retusurile se pot face chiar si pe cativa centimetri patrati.

Nu este insa cazul sa va descurajati, pentru ca tencuiala de exterior este foarte rezistenta si, in conditiile in care nu o deterioreaza factorii de mediu si uminitatea exesiva, aveti sanse mici sa o stricati dumneavostra la interior cu o activitate casnica normala. Un alt dezavantaj ar fi pretul tencuielii pentru exterior care este chiar si de cinci ori mai mare fata de o vopsea lavabila clasica, dar rezultatul merita toti banii!

„Proprietarii trebuie sa fie constienti de faptul ca realizarea finisajelor costa, in cea mai mare parte dintre cazuri, mai mult decat ridicarea constructiei propriu-zise. Acelasi lucru se poate spune si despre amenajarea gradinii, care la randul sau este o investitie destul de costisitoare, daca va doriti un rezultat spectaculos”, a mai spus designerul.

Material realizat cu sprijinul www.rusticinteriordesign.ro
Telefon: 0722.501.939; E-mail: info@rusticinteriordesign.ro

Revista Casa Mea te ajuta sa-ti construiesti casa visurilor tale!

Related posts

Cum să realizezi un decor potrivit pentru sărbătorile de Paști

Adina Meyers

Amenajarea bailor de dimensiuni reduse

Adina Meyers

Cum alegi cele mai potrivite pentru covoare pentru casa

Adina Meyers