Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Despre lucrurile de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei o locuinta amenajata modern

Modul in care decidem sa ne amenajam locuinta are un impact direct asupra starii noastre de spirit. Asadar, avem toate motivele sa ne dam silinta la acest capitol. In ultima perioada tot mai multe persoane au inceput sa isi indrepte atentia catre decorurile moderne, cu linii curate, o paleta de culori neutre si diferite texturi in peisaj.

O amenajare moderna nu inseamna neaparat una plictisitoare. Cel putin nu atunci cand stim exact la ce trebuie sa fim atenti in momentul in care ne dorim sa avem o locuinta in care sa predomine acest stil. Casele cu un decor modern ne ofera caldura, sunt primitoare si foarte elegante. Cei care iti vor trece pragul vor fi cu siguranta placut surprinsi de ceea ce ii asteapta dincolo de usa de la intrare.

Care este primul sfat pe care ti-l dam atunci cand vrei ca in locuinta ta sa predomine stilul modern? Sa imbratisezi simplitatea. Acesta este cuvantul care descrie cel mai bine stilul modern. Desigur, nu vom duce totul al extrem, in sensul ca nu o sa ai camere cu doar patru pereti, un scaun si un pat. Ideea de baza aici e ca nu o sa exagerezi cu elementele de decor si sa nu lasi impresia de dezordine.

Functionalitatea este un alt cuvant care ne duce cu gandul la stilul modern de amenajare a locuintei. Intr-o casa moderna orice element prezent este unul functional, cu un anumit rol. Asta inseamna ca nu vei duce lipsa de nimic.

Tehnologia trebuie luata si ea in considerare cand vorbim de un decor modern. Este perfect normal acest lucru. Desigur, nu o sa apelezi la electronice si electrocasnice fara a te asigura ca le poti integra perfect in spatiul pe care tu il ai la dispozitie.

O locuinta moderna si care adopta un stil minimalist va face ca toate camerele sa para mult mai spatioase. Principiul „open space” poate fi aplicat si el in aceasta ecuatie. Nu e foarte usor de implementat, din moment ce trebuie sa spargi un zid astfel incat sufrageria sa comunice direct cu bucataria. Dar investitia si bataia de cap vor merita in final deoarece o sa te bucuri de mai mult spatiu. Va trebui de asemenea sa te asiguri ca va exista o continuitate in design, pe care o vei obtine prin intermediul iluminarii, a covoarelor alese si obiectelor de mobilier.

Pe final mai facem o singura precizare. Desi in cadrul decorului modern predomina o paleta de culori neutre, este necesar sa adaugam un plus de personalitate. Acest lucru se poate face prin intermediul unor „pete de culoare”. Niste perne viu colorate sau niste simple covorase te vor ajuta cu siguranta sa obtii acest lucru.

Related posts

Stilul tropical – un stil potrivit pentru casa ta de vacanta

Adina Meyers

O baie cu un aer retro

Adina Meyers

Începând cu 1 aprilie, la LEROY MERLIN poți achiziționa covoare din lână, la prețuri de la 89 lei!

Adina Meyers