LifeStyle

Lucrezi mult la birou? Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa iti mentii sanatatea

Daca te numeri printre cei care isi petrec o buna parte din zi la birou, in fata calculatorului, atunci cu siguranta ai observat ca sanatatea ta a cam inceput sa scartaie putin. Motivul este unul foarte simplu: organismul uman nu este facut pentru a sta ore in sir nemiscat pe un scaun si nici cu un regim alimentar haotic.

Multi considera ca fac sacrificii pentru ca isi doresc sa fie mai productivi, sa termine cat mai mult din treaba pe care o au in ziua respectiva. Putini sunt insa cei care stiu ca neglijand sanatatea ne punem in pericol insasi productivitatea. Sanatos inseamna eficient, asadar trebuie sa stim cum sa ne mentinem mereu in forma la serviciu. Despre asta este articolul de azi.

Primul si cel mai important sfat pe care ti-l dam este acesta: nu sari niciodata peste micul dejun. Poate ca nu pare cine stie ce, insa afla de la noi ca vorbim de cea mai importanta masa a zilei (si nu, nu exageram deloc atunci cand spunem asta). Micul dejun este cel care da startul unei zile plina de energie sau, din contra, una in care ne simtim molesiti si fara chef de lucru. Este important ca la prima masa a zilei sa incercam sa ii oferim organismului nostru cat mai multe substante nutritive, astfel incat sa pornim in mod corect „motoarele”.

Recomandarea noastra este sa consumi din abundenta fructe si legume proaspete. Astfel, ii vei putea oferi organismului vitaminele, mineralele si fibrele de care are atat de multa nevoie pentru o functionare optima. Dupa doar cateva zile in care urmezi un astfel de „regim” vei observa cum tu o sa fii mult mai plin de energie si fericit.

Pe parcursul zilei o sa simti cu siguranta nevoia de o gustare. Evita insa prajiturile sau covrigeii. Alege in schimb alimente mai sanatoase, precum sunt fructele, alunele (nesarate), dar si popcornul.

Foarte importanta este si hidratarea. O hidratare corecta trebuie mentinuta pe parcursul intregii zile, mai ales atunci cand suntem la serviciu – din cauza volumului de munca corpul nostru tinde sa se deshidrateze. Tine insa cont ca hidratarea trebuie sa fie facuta doar cu apa sau sucuri naturale. Stai asadar la distanta de bauturile carbogazoase, alcoolice sau de cafea. Acestea nu vor face altceva decat sa iti accentueze si mai mult starea de deshidratare, chiar daca nu simti acest lucru.

Postura pe care o avem la birou este si ea foarte importanta. Te sfatuim sa alegi un scaun confortabil si care sa iti poata sustine spatele intr-o pozitie cat mai naturala. Acest lucru te va ajuta sa elimini sansele de aparitia a durerilor de spate si de gat. Evita sa te cocosezi – spatele trebuie sa stea cat mai drept, asa ca nu mai sta cocosat deasupra tastaturii. Iti recomandam de asemenea sa adaptezi inaltimea monitorului si distanta fata de acesta in mod corect.

Pauzele lungi si dese sunt cheia marilor succese? Se pare ca da. Doar ca de data aceasta ele te vor ajuta sa previi problemele de sanatate. Ce iti recomandam noi? Ca dupa fiecare 50 de minute de stat la birou sa te ridici si timp de 10 minute sa te plimbi sau sa faci putina miscare (stretching-ul  poate sa faca adevarate minuni).

 

Related posts

Craig David la NUBA Beach Club – 23 Iunie 2018

Adina Meyers

Gatesti simplu si creativ, cu Philips

Adina Meyers

Saint-Gobain aniverseaza 350 de ani de activitate: 1665-2015

Adina Meyers