LifeStyle

Hope Concert 2015: Un spectacol de muzica clasica, jazz si street art in beneficiul copiilor aflati in pericol de abandon

Pe 18 martie, Ateneul Roman va fi centrul generozitatii: Hope and Homes for Children Romania organizeaza cea de-a treia editie a concertului caritabil dedicat copiilor fara familie sau aflati in pericol de abandon.

Hope Concert continua traditia Galelor Twin Art din 2013 si 2014, sub numele sperantei, cea care sta la baza filosofiei Hope and Homes for Children. Acum 16 ani, cand am inceput lucrul in Romania, peste 100.000 de copii erau institutionalizati si doar speranta ca fiecare copil merita o casa si o familie ne-a calauzit catre rezultatul de astazi, in care doar 8.000 de copii se mai afla in institutiile statului.

Editia din aceasta primavara se anunta a fi o calatorie impresionanta de la jazz la muzica clasica, pusa in scena cu maiestrie de artisti consacrati precum: violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licaret, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian si Nadia Trohin, percutionistul Zoli Toth si actrita Ana Pepine, cu participarea extraordinara a sopranei Irina Iordachescu. Gazda serii va fi, si in acest an, jurnalista Amalia Enache, care sprijina Hope and Homes for Children de mai bine de 5 ani, in calitate de ambasador.

Arta este mediul cel mai potrivit pentru propagarea ideilor generoase si pentru a aduce oamenii impreuna. Anul acesta, arta stradala se alatura, pentru prima data, muzicii clasice si jazz-ului. În fata Ateneului va avea loc un “live street art performance” realizat de cei de la Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai cunoscuti realizatori de graffiti din Romania.

De-a lungul timpului, zeci de personalitati ale lumii culturale romanesti s-au alaturat visului Hope and Homes for Children, de a oferi fiecarui copil o casa si o familie. Pe 18 martie va invitam la un eveniment al sperantei si generozitatii, prin care sa continuam impreuna drumul deschis de Hope and Homes for Children, acum 16 ani.

Evenimentul este realizat in colaborare cu Filarmonica George Enescu.

Biletele la Hope Concert se pot achizitiona de pe Bilete.ro, ove.ro sau direct de pe site-ul www.hopeconcert.org.

Despre Hope and Homes for Children

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in tara noastra din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga ţara. Prin serviciile dezvoltate de HHC Romania, copiii trec de la ingrijirea in instituţii-mamut in care nu beneficiaza de atenţie şi afecţiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţa apropiata de normalitate. Prin eforturile HHC Romania şi ale partenerilor sai, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţa independenta, 1711 de copii au fost primiţi in regim de urgenţa şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC Romania. Organizaţia activeaza intens in prevenirea separarii copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor in care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Pana in acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizatiei Hope and Homes Romania, al carei obiectiv este ca pana in 2020 sa fie eliminata instituţionalizarea copiilor in tara noastra.

http://www.hhc.ro/

Organizatori: Hope and Homes for Children Romania, Quartz Media Production, Filarmonica George Enescu

Partener principal: Pro TV

Co-producatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical

Eveniment sustinut de: Adevarul Financiar, FIVE’S, Asociatia Somelierilor din Romania

Parteneri proiect: BRD Groupe Société Générale, Kaufland, Arval

Parteneri media: Etiquette, Cariere, Catavencii, Igloo, Observatorul Cultural, HotNews, Business Review, Revista 22, Q Magazine, Șapte Seri, 121.ro, Acasa, Casa Mea, Onlinegallery, Actualitatea Muzicala, 4arte, Dela0, LiterNet, CSRmedia, mihaelaivan.ro, Senso TV, Social Responsibility Magazine, Societate si cultura, The Art of Living, Think Outside The Box, Totul despre mame, WebCultura, Qbebe, Ziare.com, Graphic Front

Related posts

Case de vacanță în România – o ofertă premium la forumul româno-olandez Romanian Business Day

Adina Meyers

Supa cu pastarnac si mere

Adina Meyers

Gorenje lansează NoFrost Plus

Adina Meyers