LifeStyle

Hitachi lanseaza noul incarcator pe roti ZW250-5

Confortul operatorilor este unul dintre cele mai importante aspecte in designul noii game de incarcatoare ZW-5. Spatiul din cabina este mai mare comparativ cu gama precedenta, deoarece scaunul pneumatic incalzit poate glisa in spate, oferind mai mult loc pentru picioare. Volanul reglabil a fost, de asemenea, repozitionat pentru a crea spatiu suplimentar in cabina.

Pentru a regla temperatura din interiorul cabinei a fost instalat un sistem de aer conditionat imbunatatit. De asemenea, este disponibil si un filtru optional, special conceput pentru santierele de lucru cu deseuri industriale. Izolarea fonica reduce nivelul de zgomot si imbunatateste experienta utilizatorului final.

Cu toate ca noul model ZW250-5 indeplineste normele europene privind standardele de poluare, acest lucru nu afecteaza productivitatea. Incarcatorul este echipat cu un motor turbo de 7,8 litri cu sase cilindri si racire cu apa, care permite performante de sapare crescute, viteze de deplasare impresionante si un consum de combustibil excelent. Utilajul este mai usor de manevrat comparativ cu modelul anterior, ceea ce ii confera un nivel crescut de productivitate.

Cele doua moduri de lucru, Standard si Power, furnizeaza un nivel de performanta corespunzator unui anumit proiect. In modul de lucru Standard, viteza motorului este controlata, ceea ce permite o accelerare lina si eficienta in timpul procesului de incarcare, operatiuni regulate si deplasarea pe teren nivelat. Consumul de combustibil este redus cu pâna la 10%, pentru o protectie mai buna a mediului inconjurator.

Modul Power este foarte util atunci când este nevoie de o forta mai mare de tractiune, la lucrari grele de excavare si la operarea in panta. Prin utilizarea deplina a capacitatii motorului, acesta asigura o forta mare de sapare si urcarea rapida, graduala a pantelor.

Noul sistem de blocare a ambreiajului permite o functionare lina in operatiunile de incarcare si descarcare. Mai mult, incarcatorul ZW250-5 beneficiaza de un intrerupator rapid – un exemplu concludent al tehnologiei avansate – care creste puterea furnizata atunci când este nevoie prin schimbarea modurilor de lucru.

Noul circuit hidraulic influenteaza eficienta utilajului in mod pozitiv prin facilitarea operatiunilor combinate ale cupei si bratului pentru incarcare si prioritizeaza utilizarea cupei pentru descarcare.

Functia de oprire automata a motorului impiedica irosirea combustibilului atunci când incarcatorul sta pe loc mai mult timp. In plus, ea are avantajul de a creste operatiunile sustenabile ale utilajului. Un alt exemplu al durabilitatii sale este filtrul de amortizare, Acesta capteaza poluantii din aer, care sunt automat arsi gratie actiunii catalizatorului de oxidanti si a controlului temperaturii de evacuare.

Pentru a creste siguranta pe santierele de constructii, noul incarcator pe roti de la Hitachi ofera o vizibilitate sporita din scaunul operatorului, datorita parbrizului lipsit de stâlpi verticali si aparatorilor de soare mai mari. Acum, contragreutatea este vizibila din ambele parti ale utilajului.

Optiunea de limitator al schimbatorului de viteza permite utilajului sa opereze in conditii de siguranta si in spatii limitate, pentru ca poate realiza operatiuni de excavare si descarcare mai sigure in prima si a doua treapta de viteza.

In designul noului ZW250-5 au fost incorporate numeroase functii pentru facilitarea mentenantei si pentru o disponibilitate maxima ori de câte ori utilajul lucreaza; de exemplu, capota motorului si a radiatorului beneficiaza de un design nou, astfel ca acum se deschide complet, asigurând un acces rapid pentru inspectiile zilnice. Punctele de gresare, nivelul de ulei si filtrele de combustibil pot fi accesate de la nivelul solului.

Pentru operarea in medii cu mult praf, incarcatorul pe roti ZW-5 poate fi dotat optional cu un radiator cu elementi verticali cu pas larg, pentru prevenirea infundarii acestuia. O alta trasatura caracteristica pentru intretinerea de rutina o reprezinta ventilatorul automat de racire reversibil, care permite curatarea radiatorului prin rotirea sa in sens invers timp de 1 minut, la fiecare 30 de minute de operare. Insa, in conditii moderate de operare, acesta poate fi actionat manual pentru curatare, in functie de necesitate.

Wilbert Blom, manager al diviziei de Marketing si Vânzari al HCME, asteapta cu nerabdare reactia pietei europene in urma lansarii modelului ZW250-5. “Consideram ca noul incarcator pe roti nu numai ca intruneste asteptarile clientilor – printre acestea numarându-se calitatea superioara a produselor si fiabilitatea lor –, dar ofera totodata si un mediu de lucru sigur, o cabina confortabila cu comenzi usor de utilizat si, in ansamblu, un utilaj care sa raspunda rapid si precis cerintelor impuse de utilizatorul final.”

Specificatii tehnice 

Model

Putere motor CP (kW)

Greutate operationala (kg)

Capacitate cupa (mc)

Inaltimea la boltul cupei (mm)

ZW250-5

241 (181)

20.120 – 20.640

2.8 – 3.8

4190

ZW250-5 high lift

241 (181)

20.120 – 20.640

3

4650

 

Pentru mai multe informatii in legatura cu gama completa de utilaje, Powertek (dealer oficial Hitachi pentru România) va sta la dispozitie.

 Powertek Group

www.powertek-company.ro

Related posts

Proges lanseaza concursul online “camera de craciun 2009” pe facebook

Adina Meyers

Bienala Naţională de Artă „Camil Ressu”: opere unice de pictură, sculptură și grafică – FOTO

Adina Meyers

VEKA isi consolideaza pozitia pe piata din Romania

Adina Meyers