Daca intre dumneavoastra si cerul liber nu se afla decat planseul terasei, obligatoriu trebuie sa scapati de grija inundatiilor.

Vom urmari lucrarile de hidroizolare a terasei unei vile. Aceasta are o suprafata de 36 mp si este marginita de un parapet cu inaltimea de 40 cm. Deoarece suprafetele celor doua elemente se gasesc intr-o stransa legatura, ele au trecut impreuna prin procesul de izolare.

Daca parapetul ar fi fost lasat in afara acestui proces, scurgerea apei in plan vertical ar fi afectat, pe termen lung, hidroizolatia terasei.

Un alt aspect pe care proprietarii l-au avut in vedere a fost acela ca terasa nu va indeplini doar functia de acoperis, ci ea va fi amenajata ca loc de relaxare. In consecinta, finisajele au fost plasate pe acelasi loc, in linia criteriului calitatii, ca si restul lucrarilor. Avand in vedere aceste particularitati ale lucrarilor, a trebuit sa fie folosita o gama variata de materiale care, impreuna, le-au dat acestora consistenta, dar si un aspect estetic deosebit.

Trebuie sa adaugam faptul ca, in momentul achizitionarii locuintei, terasa avea o hidroizolatie care, din cauza imbatranirii dar si a executiei deficitare, incepuse sa permita apei sa se infiltreze atunci cand ploile torentiale aruncau rafale pe sub acoperis.

Atunci cand achizitionati materiale hidroizolante trebuie sa le evaluati in functie de urmatorii parametri: aderenta la suprafata suport, stabilitatea la temperaturi ridicate, impermeabilitatea la apa, elasticitatea la temperaturi scazute si ridicate, compatibilitatea chimica cu elementele cu care intra in contact direct, rezistenta la factorii de mediu.

In galeria foto gasiti ilustrate etapele de lucru.  

Related posts

Soba din teracota – caldura traditionala

Adina Meyers

Hidroizolatii Conduraru – de 15 ani in slujba oamenilor inteligenti

Adina Meyers

Piatra naturala Algabeth pentru locuinte individuale moderne. Testeaza pe www.hailacasa.ro!

Adina Meyers