O mare parte din energia destinata acestui proces se pierde prin anvelopa termica a constructiei.

Calitatea izolanta a acesteia este factorul de control al pierderilor si implicit al eficientei costurilor aferente realizarii ambientului.

Sistemele de izolare practicate in prezent, presupun crearea pe suprafata exterioara a cladirii a unui strat izolant uniform, cu aceeasi rezistenta la socuri mecanice, indiferent de inaltimea la care este montat.

Este cunoscut faptul ca, riscul de agresiune mecanica este mai accentuat in zonele joase ale cladirii (< 2 ml inaltime) si foarte redus in zonele inalte, unde factorii de agresiune sunt de natura climatica (vânt, ploaie cu pietre, zapada, frig, caldura etc.) Ori, un consum de resurse identic pentru ambele situatii, devine ineficient economic si desigur nejustificat.

In ideea eliminarii acestor ineficiente si a duratelor de executie mari firma Thermodul a lansat pe piata româneasca un nou sistem de izolare, mai rapid si mai eficient, sub denumirea de Thermodec.

Sistemul propune folosirea unor panouri din polistiren expandat, cu densitate medie (20kg/mc), cu suprafata vizibila pretencuita si profilata decorativ

Materialul de acoperire folosit pentru pretencuire asigura: rezistenta la socuri mecanice, aderenta, rezistenta la inghet-dezghet, permeabilitate la vapori de apa, elasticitate si reparare facila.

Imbinarea panourilor se realizeaza printr-un sistem perimetral, cu platbanda din pvc.
Pentru eliminarea eventualelor imperfectiuni de imbinare se recomanda ca stratul final (vopsirea) sa fie de tip calcio-vechio realizat cu un stropitor cu lamele metalice, sau de tip tencuiala structurata. 

Profilarea fetei vizibile a panoului a aparut ca o necesitate decorativa, pentru spargerea monotoniei vizuale generate de planeitatea si cromatica suprafetelor, precum si pentru crearea unor elemente de personalizare a cladirii fara cheltuieli suplimentare. Pretul este de 18 euro/mp si include panoul petencuit, platbanda perimetrala, suruburile si diblurile pentru fixare, coltarele, placile pentru pervazele perimetrale si adezivul.

Infomatii suplimentare: www.termodec.ro

Related posts

Apartament sau casa? Cum iti dai seama ce iti doresti cu adevarat?

Adina Meyers

Mansarda frantuzeasca, citadina prin excelenta

Adina Meyers

Termoizolatia reflectorizanta, de la costumele astronautilor la protectia caselor

Adina Meyers