Simulatorul-joc www.hailacasa.ro si-a propus sa educe publicul in privinta procesului construirii unei case de la temelii prin intermediul unui simulator, care ofera totodata provocarea si emotiile unui joc-concurs. Prin participarea la concurs, jucatorul este indemnat sa construiasca si sa exploreze cat mai multe case, astfel incat sa se familiarizeze cu cerintele fiecarei experiente in parte.

 In continuare, vom povesti despre prima propunere, Casa Mansardata.

Casa mansardata

Cand mecanismele economiei ne fac sa reconsideram investitiile in spatii construite si in mentenanta acestora, cand trebuie sa traim la fel cu “mai putin” sau cand “mai putin” este tot ce avem, ne intoarcem in mod natural catre eficienta cu care ocupam terenurile. Astfel se ajunge la urmarirea unui raport cat mai mic intre suprafata de anvelopanta a cladirii si spatiile utile pe care aceasta le ofera. Locuirea insa, trebuie sa pastreze farmec si personalitate in timp ce ofera functionalitate si confort.

Casa mansardata expune tocmai aceasta teorie a eficientizarii, oferind un model de ocupare a spatiului de sub acoperis. Acest spatiu odata iesit din constrangerile functionale ale unghiurilor ascutite, inaltimilor mici si elementelor structurale ofera un farmec, o lumina si o “caldura” aparte, perfecte pentru o zona de noapte – in cazul acestui proiect reprezentata de doua dormitoare cu dressing ce impart o baie.

Locuinta compacta este organizata central in jurul unei scari ce ascunde si “nodul mecanic” al casei – un spatiu ce contine centrala termica si spalatoria, minimizand astfel toate traseele, fie ele de ciculatie sau de instalatii. Pentru a compensa suprafetele reduse in plan si a pastra senzatia locuirii in spatii generoase, zona de zi tinde sa devina un spatiu unic cu decupaje marcate catre exterior prin vitraje de mari dimensiuni.

Astfel spatiul comun al familiei si de asemenea spatiul ei reprezentativ inglobeaza lumina si ofera deschidere protejata de elementul tip consola-copertina ce puncteza si din punct de vedere volumetric constructia. Economiile generate astfel din configuratie vor putea fi apoi folosite in finisaje de buna calitate atat la interior cat si la exterior, in materialitatile, texturile si culorile preferate de proprietari.

Casa mansardata poate fi construita pas cu pas in simulatorul-joc www.hailacasa.ro, jucatorul avand sansa sa cunoasca, de la un nivel la altul, fiecare etapa necesara finalizarii proiectului: de la documentatia obligatorie pentru obtinerea aprobarilor de construire, la fazele de ridicare ale imobilului, executie instalatii si finisaje interioare si exterioare, pana la faza finala de inchidere a santierului.

In cadrul  concursului, jucatorul este provocat sa parcurga in total 31 de etape, simulatorul Hai la Casa! reusind sa surprinda toti pasii pe care o persoana trebuie sa ii faca in viata reala pentru construirea unei case: 

1. Credit ipotecar si credit de nevoi personale, 2. Rezidential, 3. Arhitectura, 4. Acte si Aprobari, 5. Pregatire Santier, 6. Fundatie si Structura, 7. Hidroizolatie, 8. Acoperis si Ferestre mansarda, 9. Zidarie, 10. Amenajare mansarda, 11. Ferestre, 12. Vopsire exterior si termoizolare, 13. Instalatii sanitare si Incalzire prin pardoseala, 14. Tencuieli si sape,15. Compartimentare si plafoane, 16. Instalatii Electrice, 17. Instalatii Termice, 18. Finisaje Interioare, 19. Instalare Mobilier de Baie, 20. Finisaje Piatra Naturala, 21. Montare Usi, 22. Zugravirea Interiorului, 23. Imprejmuirea si pavarea proprietatii, 24. Inchiderea Santierului, 25.Mobilarea Interioara, 26. Dotarea cu Electronice si Electrocasnice 27. Inchiderea Contractelor de Furnizari de Servicii, 28. Achizitie Masina Noua, 29. Asigurare, 30. Petrecere de Casa Noua, 31.Casa Finita.

Pentru ca procesul sa fie cat mai real, pentru fiecare etapa a jocului s-au cautat parteneri si furnizori reali, cu experienta in domeniu, care sa vina cu solutii si sfaturi reale si cat mai utile.

Casa mansardata, cu terasa si gradina amenajata, reprezinta premiul oferit in cadrul concursului-joc HaiLaCasa! Intra in joc direct in www.hailacasa.ro.

Related posts

În căutare de furtun de exhaustare? Tehnovest este soluția!

Adina Meyers

Nordul Capitalei, zona cu cele mai mari diferente de pret intre locuintele noi si cele vechi

Adina Meyers

Noi sisteme de ventilație cu recuperare de căldură își fac loc în rezidențial: echipamentele care recuperează și reglează automat umiditatea în incinte

Adina Meyers