Lipsa terenurilor din centrul marilor orase si nevoia oamenilor de a evada in locuri pline de verdeata au dus la crearea unui concept revolutionar de gradini care reusesc sa satisfaca si cele mai extravagante gusturi.

In aceste conditii, “gradinile viitorului” reusesc sa dea viata oricarei suprafete verticale, readucand la viata peretii degradati de trecerea timpului si de conditiile meteorologice. In plus, gradinile verticale pot fi amenajate intr-un spatiu restrans si, cel mai important, pun la incercare imaginatia celui care le proiecteaza.

Partea cea mai buna este ca aceste gradini sunt usor de montat si intretinut fiind astfel la indemana oricui. Tot ce aveti de facut este sa plantati in cuiburi dispuse vertical seminte, rasaduri sau plante mature.

Sunt perfecte florile si plantele decorative iar vestea buna este ca, in functie de gusturi si posibilitati, gradinile verticale pot fi plantate si la interior, in holuri sau livinguri.

Prima gradina verticala din Romania a fost deja amenajata in centrul Bucurestiului. In forma de Arca ea este simbolul Galei Premiilor Pentru un Mediu Curat de anul acesta. Prima gradina verticala este amplasata pe Bulevardul Unirii, in fata noului sediu al Bibliotecii Nationale.

Arca va avea o lungime de 20 de metri, o latime de 6 metri si o inaltime de 6,5 metri, pentru realizarea ei urmand sa fie folosite cateva tone de metal inoxidabil si aproximativ 30 tone de pamant.

Related posts

4 decoratiuni care dau viata oricarui birou

Adina Meyers

Arcade pentru plantele cataratoare

Adina Meyers

Cum să-ți împodobești ferestrele de Crăciun. 30 de idei

Adina Meyers