Acestia isi doresc un timp scurt de executie a lucrarilor si o eficienta energetica ridicata a locuintelor.

In aceste conditii, in ultimii ani, a castigat tot mai mult teren, unul dintre cele mai vechi materiale de constructii, apreciat de secole datorita calitatilor sale si a rezistentei in timp.

Este vorba de lemn, care mai are o calitate de incontestat: este usor de prelucrat si se potriveste oricarui stil architectural. 
O casa realizata pe structura de lemn are un termen de executie de numai cateva luni iar, proprietarii pot opta pentru o gama extrem de variata de finisaje exterioare si interioare.

In plus, se economisesc bani cu izolatia termica pentru ca lemnul este un bun izolator, casele construite din acest material oferind un confort termic sporit tot timpul anului. Practic, studiile realizate de specialisti au aratat ca, in cazul unei case din lemn, consumul energetic real este cu 60%-70% mai mic decat in cazul unei case de caramida.

De asemenea casele din lemn sunt rezistente in timp dar si la cutremurele de mare intensitate. Daca nici aceste calitati nu v-au convins sa optati pentru constructia unei case de lemn, o va face, cu singuranta, pretul care este chiar si cu 40% mai mic decat al unei locuinte realizate din materiale clasice.

Casele din lemn pot fi imbracate in materiale prefabricate cu o grosime de 15 cm, pentru a-I da un aspect modern dar se poate opta pentru lambriuri si grinzi din acelasi material pentru pastrarea stilului rustic.

Casele din lemn pot fi amplasate in orice locatie, fara sa exite riscul ca nu se vor integra in cerintele arhitecturale ale zonei.     

Related posts

Cum alegem un pavaj estetic si functional

Adina Meyers

Preveniti infiltratiile de apa

Adina Meyers

Casa viitorului va fi domul monolitic?

Adina Meyers