Cum să schimbi decorul grădinii tale, prin construirea unor alei pietruite de diferite forme și dimensiuni.

Grădinile cu alei pietruite au ceva special, atât din punct de vedere estetic, cât și practic – pe lângă faptul că, atent construite, pot arata excepțional, sunt un element central al decorului și-ți vor ghida oaspetii prin oaza ta de liniște. Sunt ușor de întreținut, arată natural și în cazul în care ai spațiu suficient, poți folosi modele diverse și atractive.

Totodată, aleile pietruite pot fi un mod excelent de evidenția drumul către zonele ascunse, dacă acestea există: un lac, o grădină secretă, curte etc. Pentru ca și zona din jurul aleilor să fie la fel de atractivă, poți adăuga flori, tufișuri sau plante de decor.

Pentru construirea aleilor, poți folosi pietre de diferite forme și mărimi, aranjate în mozaic, sau un mix de pietriș de diferite mărimi și forme – totul depinde de gusturile tale și de felul în care alegi să-ți decorezi grădina în general. Daca nu te-ai hotarat încă, aruncă o privire în colecția de imagini pe care le-am pregătit. Sperăm să găsești printre ele idei minunate, potrivite pentru grădina ta.

Unul dintre lucrurile care simplifică alegerea unei alei pietruite ca element al grădinii tale este faptul ca ai libertate totală. Pietrele nu trebuie să aibă aceeași mărime sau formă, trebuie doar să alegi o culoare și un model.

Este foarte important să iei în calcul distanța dintre pietre, astfel încât să te poți bucura de o plimbare lejeră prin grădina ta. Într-o grădină mare, cu vegetație bogată, ar fi ideal să alegi pietre de dimensiuni mai mari, care să nu fie acoperite cu ușurință de plante. Pe parcurs, va trebui să te asiguri că tunzi plantele la intervale regulate, astfel încât aleea să nu fie acoperită de acestea. De asemenea, poți alege pietre de aceeași formă și dimensiune pentru a crea o alee pietruită cu un aspect simetric.

Pentru mai multă inspirație, accesați galeria foto!

Surse foto: 1. a Blade of Grass, 2. The Todd Group, 3. DeMaria Landtech, 4. Rhodes Architecture + Light, 5. Hanselman Landscape and Gardens, 6. Rebecca Smith Garden Design, 7. Exteriorscapes, 8. Karl Gercens III, 9. This Old House, 10. Matthew Cunningham Landscape Design, 11. RDM Architecture, 12. Garden Photos, 13. Dear Garden Associates, 14. Gardens by Jeffrey Bale, 15. Bloom Landscape Design and Fine Gardening Service, 16. Windsor Companies, 17. Heidi’s Lifestyle Gardens, 18. Oregon Live, 19. Bevan & Associates, 20. Lou Penning Landscapes, 21. Flickr, 22. Arterra Landscape Architects, 23. Landscape Details, 24. Mayita Dinos Garden Design, 25. Jeanne Marie Imports, 26. Lilyvilla Gardens, 27. Shirley Bovshow, 28. Derviss Design, 29. Linda L. Floyd, Interior Design, 30. Exterra Designs, 31. Dear Garden Associates, 32. Three Dogs in a Garden, 33. Flickr, 34. Rogers Gardens Landscaping, 35. – 45. Pinterest, 46. – 47. One Kindesign 

Related posts

Care sunt accesoriile care nu ar trebui sa iti lipseasca de pe birou

Adina Meyers

Cum preîntâmpinăm pericolele din grădină?

Adina Meyers

De ce rămâne țigla metalică o variantă modernă și durabilă pentru acoperișul tău?

Adina Meyers