LifeStyle

Grădini verzi pe tot parcursul anului: realitate sau amăgire?

Toamna cad frunzele, dar nu în totalitate! Pentru a avea o grădină veșnic verde trebuie să ştii ce plante să alegi pentru ca în spaţiul din jurul tău să se perinde în voie anotimpurile, dar să fie mereu viață şi culoare. Iarna va fi înfloritoare de acum încolo!

Trandafirii, flori în splendoare până iarna târziu

În primul rând, e bine să ştii ca trandafirii pot înflori până timpuriu, când dă îngheţul. FamousRoses.eu dispune de o mulţime de astfel de trandafiri care vor încununa grădina ta până când zăpada îşi va intra în drepturi sau chiar mai târziu.Un trandafir pe care îl poţi planta în grădina ta, toamna fiind cel mai potrivit moment pentru acest lucru, este Red Leonardo Da Vinci, un arbust merituos grădinilor boeme, cu multe petale de culoarea coacăzelor roşii, foarte rezistent îngheţului, dar şi dăunătorilor. Pierre de Ronsard (Eden Rose) este un alt trandafir care înfloreşte în valuri începând cu luna mai până la îngheţ, cu flori delicate de culoare rozalie, asemănătoare bujorului, dornic să fie admirat şi savurat de cei care se vor perinda prin faţa florilor sale.

Tufișurile veșnic verzi

Mai puțin romantice la prima vedere, dar deosebit de revigorante, tufișurile verzi pe tot parcursul anului dau profunzime oricărei grădini, indifrent de vremea de afară sau de anotimp. Cu frunzele mereu la purtător, tufișurile conferă grădinii tale perspectivă și mărime, putând avea, totodată, și rol de delimitator de spațiu. În plus, pe lângă verdeață, multe dintre acestea au flori frumoase, pot să-și schimbe forma și in acest fel colțul tău de natură nu va fi niciodată plictisitor. Întreținute corespunzător și primind atenția cuvenită, tufișurile veșnic verzi pot deveni adevărate bijuterii în grădina ta.

Daphne odora cu miros de lămâiţă este un arbust care ţine piept frigului. El va îmbogăţi aleile şi porţiunile de lângă garduri, potrivindu-se de minune grădinilor cu pietriș. Este o plantă care poate ajunge până la 4 m înălţime, care-şi desface petalele iarna şi primăvara devreme, mare iubitoare de soare, dar îngăduitoare şi cu umbra.

Culorile ce răsar din albul iernii în grădina cu flori

Cine încă mai crede că o grădină va vegeta toată iarna, se înşeală sau nu a aflat despre iasomia de iarnă care încânta cu parfumul, dar şi cu galbenul florilor sale, asemeni unor sori. Nucul Vrăjitoarelor sau Hamamelis virginiana poate concura iasomiei în înălţime, cu flori la fel de suave şi de luminoase pe timp de iarnă-primăvara. Există chiar şi un trandafir al Craciunului, cunoscut şi cu numele de spânz, pe care îl ştii cu siguranţă din pastelurile poeţilor. Este o plantă care preferă umbra şi înfloreşte în culori albe, verzi, roz, violet sau crem.

Ghiocelul, bucuria iernii

Fără ghiocei pe straturile ce împrejmuiesc aleile, pe sub copaci sau pomi, prin locurile ascunse şi umbroase ale spaţiului destinat florilor, o grădină nu e împlinită. Cu un parfum dulce, asemănător ceaiului de tei, cu o prezenţă plăpândă, dar rezistentă la frig, ghioceii scot capetele de sub pătura zăpezii încă din luna ianuarie. 

Related posts

AQUA JEBBO de la ZEPTER – forta naturala a aburului pentru o curatenie desavarsita

Adina Meyers

Două categorii de bilete la show-ul lui Michael Flatley ”Lord of the dance – dangerous games” sunt aproape epuizate

Adina Meyers

Cum folosesc copiii internetul. Studiile arata ca parintii vor un lucru total diferit

Adina Meyers