Daca va doriti o gradina spectaculoasa si vesnic verde, indiferent de sezon, atunci alegerea cea mai inspirata este cea alpina.

O astfel de amenajare este o adevarata provocare chiar si pentru peisagisti, intrucat plantele aduse din zona montana, de la altitudini mari, au nevoie sa se acomodeze cu noul mediu. Vestea buna este ca dupa ce plantele s-au acomodat, intretinerea gradinii nu mai creeaza mari batai de cap, pentru ca majoritatea nu are nevoie de cantitati mari de apa si nici de protectie pe timpul sezonului rece. 

Facand apel la roci si plante specifice zonelor muntoase se poate reproduce in miniatura mediul natural al muntelui. Din acest cadru nu trebuie sa lipseasca florile cu colorit viu, cum ar fi: campanula, dianthus alpinus, saxigrafa, primula. Pentru expunerea la soare se poate alege gentiana sau saxigrafa, iar pentru expunerea nordica, primula. Nu in ultimul rand, intr-o gradina alpina sunt prezente cascade sau lacuri mici.

Atentie! Pentru a va bucura de o gradina alpina, solul trebuie modificat pentru a putea gazdui o paleta larga de plante care altfel nu ar putea supravietui.

Related posts

O alternativa la peluza de gazon: trifoiul alb pitic

Adina Meyers

O vacanta relaxanta acasa, la piscina

Adina Meyers

Top 5 utilaje pentru prelucrarea lemnului

Adina Meyers