Vazuta din strada, aceasta casa din Australia nu ofera niciun indiciu despre ce se afla in spatele zidurilor drepte: o serie de pavilioane interconectate, cu o curte perfect ovala in centru – o nazdravanie arhitectonica realizata de Luigi Rosselli Architects.

Curtea eliptica reprezinta punctul focal atat ca design, cat si ca folosinta, pentru ca separa dormitoarele de living. Din holul de la intrare se vede intreaga curte, flancata de aceste doua zone. Peisajul curtii este minimalist, ancorat in jurul a doi copaci, oferind o senzatie de intimitate si siguranta.

Curtea este dublata de o veranda pe care copiii se pot juca in voie. Lemnul si sticla se completeaza armonios in aceasta casa moderna.

Arhitectii au introdus si cateva elemente contemporane, precum un perete de aluminiu si obloane verticale. Forma ovala a curtii se regaseste si in casa, la coridoarele de legatura si peretii de sticla.

La interior, ne impresioneaza usile traditionale frantuzesti si mobila scandinava. 

Related posts

Calm in decoruri romantice

Adina Meyers

Casa confortabila, construita in mijlocul naturii

Adina Meyers

Amenajare in stil etnic sic

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe