O echipa de peisagisti nord-americani si-a propus sa restaureze o fermecatoare gradina din anul 1920, din California. Intinsa pe o suprafata de 50 de hectare, gradina fusese abandonata in urma cu 35 de ani, astfel ca procesul de restaurare a presupus un efort impresionant din partea peisagistilor.

Cu gandul la privelistea incantatoare pe care urma sa o ofere gradina la final, echipa a reusit sa curete cei peste 2000 de stejari de pe intinsa proprietate si sa refaca traseul aleilor serpuitoare ascunse sub iarba si arbustii crescuti in ultimii zeci de ani.

Curatarea arborilor si aleilor a fost doar o parte dintr-un amplu proiect de reamenajare. Pe langa aceste actiuni specifice oricarei curatenii de primavara, restaurarea gradinii a presupus ample actiuni de nivelare, asanare si irigare, plantari de copaci si flori si amenajari de alei noi, toate in cadrul unui nou concept de design pentru impresionanta gradina.

Aerul specific secolului trecut a fost pastrat prin renovarea unui mic teatru de vara si prin replantarea unor flori la moda in acea perioada, precum hortensiile, glicina, cameliile si irisii japonezi.

De asemenea, iazul din mijlocul gradinii a fost curatat si readus in atentia racilor si broastelor testoase, dar si pasarilor care si-au facut cuiburi in preajma lui, precum batlanul albastru, egreta si alte pasari migratoare.

Vasta gradina urbana isi rasfata acum vizitatorii si cu privelistea incantatoare a unei pajisti pline de narcise, maci si alte flori de camp, a magnoliilor delicate si a sute de copaci si arbusti plini de flori si farmec.  

Related posts

Palatul Ştirbey va fi restaurat. Ce va găzdui clădirea monument istoric

Adina Meyers

HORNBACH propune patru noi stiluri de amenajare speciale pentru o stare de bine în locuință

Adina Meyers

Amenajarea atentă a holului este importantă pentru obținerea unui design armonios

Adina Meyers