Amenajari Exterioare

Sugestii pentru amenajarea unei piscine

Oare exista persoane carora sa nu le surada ideea de a avea o piscina chiar in curtea casei? Nu credem asta. Daca te numeri printre persoanele care isi permit acest mic rasfat, atunci mai mult ca sigur iti doresti sa stii care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi in amenajarea unei piscine. Tocmai pentru cei ca tine am luat hotararea sa scriem acest articol, in care sa iti oferim mai multe sfaturi care s-au dovedit utile de-a lungul timpului.

Adevarul este ca atunci cand ne propunem sa amenajam o piscina sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare. O piscina nu este o simpla gaura in pamant in care turnam apa.

Daca avem un buget limitat, atunci recomandarea noastra este ca investitia sa fie una medie, in locul uneia foarte mici. De ce? Pentru ca diferentele sunt destul de mari, mai ales atunci cand vine vorba de testul trecerii timpului. Piscina va reprezenta pentru multi ani de acum incolo o sursa destul de importanta de distractie si petrecere a timpului liber intr-un mod placut alaturi de familie si prieteni, asadar de ce sa nu iti dai silinta ca totul sa iasa perfect chiar de la inceput?

Primul lucru pe care tu trebuie sa il faci inainte de a trece la treaba este sa te gandesti la functionalitatea ei. Ia in considerare chiar de la inceput care vor fi toate situatiile in care te vei folosi de noua ta piscina. Iti place sa inoti si sa iti monitorizezi activitatea fizica? Vrei sa te relaxezi stand pur si simplu in apa si racorindu-te intr-o zi torida de vara? Sau ai copii care vrei sa se poata distra si ei, dar poate nu stiu inca sa inoate foarte bine? In functie de aceste lucruri o sa stii ce forma va avea piscina (de exemplu, daca iti place sa inoti o sa optezi pentru o piscina dreptunghiulara, iar daca ai copii mici atunci o piscina in forma de opt sau de “rinichi” cu apa mica la extremitatea cea mai ingusta este alegerea cea mai potrivita).

 

Urmatorul pas de facut este alegerea materialelor care vor sta la baza noii tale piscine. Este bine sa retii chiar de la inceput faptul ca acest aspect este unul cat se poate de important, mai ales daca ne referim la materialele partii de jos al piscinei. Aici avem de ales dintre trei mari tipuri de materiale, si anume: fibra de sticla (una dintre cele mai importante materiale compozite rezistente la actiuni a variatiilor de temperatura, precum si la actiunile unor substante chimice agresive, necesitand de asemenea si o intretinere nu foarte complicata si scumpa), beton (iti ofera flexibilitatea destul de ridicata in ceea ce priveste alegerea formei piscinei, insa va trebui cel mai probabil schimbat la fiecare 20 de ani) si vinil (cel mai ieftin material dintre cele 3, necesitand insa schimbare periodica).

Materialele din care este realizata marginea piscinei sunt si ele foarte importante. Aici este bine sa alegem un material rezistent si care sa nu permita alunecarea.

 

Related posts

Suport pentru ghivece

Adina Meyers

VIDEO. Cel de-al doilea castigator al concursului Casa Mea si Ideal Standard

Adina Meyers

In tendinte – living room-ul din curte

Adina Meyers