LifeStyle

Golful, un joc al bunelor maniere

Golful nu este un joc dificil, el constand in faptul ca jucatorul trebuie sa introduca de 9 sau 18 ori mingea la fiecare cupa cu steag de pe fiecare green, cu un numar cat mai mic de lovituri. Terenul are portiuni de vegetatie, lacuri si nisip, si trebuie aleasa cea mai buna orientare catre tinta.

Dna Daniela Asanache, Presedintele Federatiei Romane de Golf si Presedintele Clubului de Golf „Lac de Verde”, recunoaste ca golful reprezinta cea mai buna metoda de a-ti cunoaste partenerul de joc, pentru ca timp de 3-4 ore, cat dureaza meciul, ii observi toate reactiile. Prima femeie jucatoare de golf de la noi, care a facut training cu un profesionist timp de 2 ani, a invatat despre mentinerea terenului de golf si a luat lectii despre Club Fitting, activeaza in acest domeniu de 9 ani. 

Lectiile de golf se iau la orice varsta, incepand cu copii de 3 ani si terminand cu persoanele de 70 de ani. Echipamentul jucatorilor de golf poate fi unul simplu pentru incepatori (de 4 crose), pana la unul complex pentru cei avansati. Pentru incepatori este important sa inchirieze echipamentul, sa cunoasca crosele de golf, sa joace cu ele si sa vada ce anume li se potriveste.

Clubul de Golf „Lac de Verde” organizeaza cursuri de golf pentru incepatori, avansati si profesionisti. Toate aceste cursuri sunt predate de catre un profesor de golf si trebuie urmarite in etape. Terenul Clubului de Golf „Lac de Verde” nu este usor, dar nici greu. Este capricios cand nu ai rabdare si irezistibil in diminetile si dupa-amiezile racoroase, cand soarele te imbie din spate.

Suprafata terenului este de 25 hectare, cu 9 cupe, iar in competitii se joaca alte 9.

Clubul de Golf „Lac de Verde” este un teren atat pentru incepatorii care vin, iau lectii si practica loviturile la cateva cupe, dar si pentru avansatii care revin des sa joace.

Sezonul de golf incepe din aprilie si se termina in noiembrie.

Jucatorii de golf vin insotiti de sotii, dar sunt si copii care vin foarte des in tabere de golf insotiti de parinti. Este un joc molipsitor.

Daca cei care locuiesc in apropiere de Bucuresti au la indemana terenul „Lac de Verde” de la Breaza, merita sa incercati si clubul de la „Pianu de Jos”, Sebes, Alba Iulia, acolo unde terenul de golf are alta unicitate, alta rezonanta, dar este la fel de incantator.

 Lectia de golf cu echipament inclus costa 80 lei/pers. Exista si pachete de lectii cum ar fi: 5 lectii – 300 lei; 10 lectii – 700 lei; 15 lectii – 1.200 lei. Inchirierea croselor este gratuita.

In ceea ce-i priveste pe cei care vin sa joace, Green Fee 9 cupe costa 100 lei, iar Green Fee 18 cupe – 150 lei.

Set mingii golf (3 buc.); Pret: 15 lei; Marker; Pret: 10 lei; Golf buttler; Pret: 20 lei; Magazin Lac de Verde

Piese echipament golf: sapca; Pret: 65 lei; manusi, Pret: 40 lei; pantofi, Pret: 450 lei; prosop mic, Pret: 35 lei; Magazin Lac de Verde

Umbrela golf, Pret: 120 lei; Magazin Lac de Verde

Vesta golf, Pret: 150 lei; crosa, Pret: 100 lei; Magazin Lac de Verde

Comenteaza pe forum >>

Related posts

HOROSCOP 14 decembrie. Balanțele sunt inspirate în afaceri

Adina Meyers

Asociația CONIL organizează la Circul Metropolitan, în 9-10 martie 2019 un weekend – eveniment „Primăvara Copiilor”, ediție specială CONIL Fest

Adina Meyers

Tineri profesioniști, cu viziune antreprenorială fac școală de film puternică și în România

Adina Meyers