LifeStyle

Plante rezistente pentru gradini luxuriante

Cu totii avem sentimentul ca nicaieri nu este mai bine decat acasa, pentru ca fiecare dintre noi incearca sa-si creeze un confort intim, chiar daca nu luxos, sa-si puna amprenta personalitatii lui, in tot ceea ce ne inconjoara.

Pentru multi dintre noi preocuparile legate de gradinarit sunt absolut necesare, fac parte din viata noastra, deoarece ne ofera satisfactii, ne incarca cu energii pozitive si ne ajuta sa ne relaxam.

Cum fiecare isi doreste ca gradina sa arate cat mai bine, si cat mai sanatos, apare intrebarea: ce specii de plante putem folosii, care sunt cele mai potrivite pentru mediul nostru?

Iata cateva exemple de plante cu flori, perfect adaptate conditiilor de mediu de la noi, usor de crescut si intretinut.

Printre favoritele noastre este Alyssum, planta cu peste 100 de specii, originara din Africa si Asia. Este o planta de talie mica, cu inflorire abundenta, in diferite culori, si cu un parfum deosebit seara. Unele specii infloresc toata vara, altele pe perioade mai scurte. Au buna capacitate de ramificare si se pot forma adevarate covoare florifere in sezonul cald. Au nevoie de mult soare si prefera solurile fertile, grele si calcaroase. Pe timpul verii au nevoie de multa apa.

Phlox-ul a fost aclimatizat in urma cu mult timp la noi, speciile perene devenind deja traditionale in gradinile noastre. In functie de specie, sunt de talie mai mare sau mai mica, dar mereu foarte colorate. Speciile perene sunt paniculata sau subulata. Paniculata este de talie mare cu inflorire de la inceputul verii pana tarziu toamna. Se dezvolta bine in zone cu semi umbra. Phlox subulata este planta taratoare, ce formeaza un placut covor colorat in mai-iulie.

Miscanthus este o iarba decorativa ce cuprinde doar 6 specii, cu origini asiatice. Formeaza tufe foarte bogate, ale caror varfuri formeaza inflorescente. Au un aspect exotic mai ales datorita frunzisului, care poate fi panasat sau zebrat. Are nevoie de mult soare, sol bogat si bine drenat. Nu este perfect adaptat la conditiile de ger de la noi, si din acest motiv trebuie protejat la baza cu frunze peste iarna.

Paeonia sau bujorul este regele gradinilor de primavara. Exista varietati de talie mica sau de talie mijlocie, cu flori mari, simple si discret parfumate sau flori duble, altele cu flori batute. Au nevoire de sol argilos imbogatit cu humus, si expunere la soare. La plantare mugurii trebuie sa fie bine acoperiti, dar nici adanc ingropati.

Puteti comanda online aceste plante, precum si multe altele, accesand site-ul: www.amenajarigradinibucuresti.ro 

 

Related posts

Top 5 modalitati de a cuminti un caine

Adina Meyers

Accesorii baie pentru o mini-redecorare

Adina Meyers

PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ ȘI ARTICULAȚII SĂNĂTOASE

Adina Meyers