Strans apropiate de natura si sustinatoare ale unui mod de viata simplu si echilibrat, culturile asiatice au promovat in lumea intreaga stilul minimalist, regasit in toate aspectele vietii cotidiene, chiar si in arta aranjarii mesei.

Linii drepte sau curbate, suprafete absolut netede, fara niciun fel de ornament sau infloritura, acestea sunt primele semne ale oricarui decor minimalist. Urmeaza apoi cromatica, in majoritatea cazurilor uni, in care regasim nuante exclusiv naturale: maro, verde, negru, galben sau rosu. Contrastele puternice sunt nelipsite, asa cum se observa si in aranjamentul nostru, unde fundalul inchis al mesei este contracarat de vesela alba si suporturile de farfurii deschise, in nuanta bambusului.

Stilul simplu, minimalist, este punctat cel mai bine in compozitia gandita pentru patru persoane, de catre piesele ce compun serviciul de masa. Farfuriile rotunde, simple, cescutele si accesoriile uni, din ceramica alba, au un design reprezentativ pentru stilul minimalist. De fapt, decorul se bazeaza pe frumusetea formelor simple si pe asemanarea cu elemente din natura. Sursa de inspiratie este evidenta mai ales daca privim modelul cescutelor in forma de cala sau bolul de salata cu design simplu dar spectaculos.

Materialele folosite nu se indeparteaza nici ele de cele traditionale folosite in amenajarile minimaliste: ceramica, bambus, sticla. Doar tacamurile au fost adaptate pentru o utilizare mai ampla, insa si acestea pot fi inlocuite cu betisoare din bambus daca se doreste o reproducere fidela a unei mese de inspiratie asiatica.

Comenteaza pe forum >>

Related posts

Cum poti amenaja un balcon de dimensiuni mici

Adina Meyers

Tendinţe în sustenabilitate pentru clădiri mai performante şi o planetă mai sănătoasă

Adina Meyers

Povestea unui apartament de 38 mp

Adina Meyers