LifeStyle

Anul arhitectural 2014, marcat la Bucuresti printr-o serie de evenimente internationale cu invitati din 15 tari

Peste 400 de arhitecti, contractori si companii din industrie din Franta, Polonia, Olanda, Danemarca, Marea Britanie, UK, Israel, Italia, Islanda, Irak, Kuweit, Turcia, Spania, Ungaria si Romania au participat la cele mai recente evenimente internationale de arhitectura din Romania.

Evenimentele realizate la Radisson Blu Hotel, la Universitatea de Arhitectura „Ioan Micu” si pe Calea Victoriei pe 10 si 11 noiembrie au marcat finalul anului 2014, reusind sa rezume pe parcursul a doua zile de prezentari si dezbateri preocuparile comunitatii arhitectilor si contractorilor.

75 de personalitati din domeniul arhitecturii si reprezentanti ai marilor companii de constructii s-au intalnit in cadrul evenimentelor organizate de ABplus Events, Ordinului Arhitectilor din Romania, Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Patronatului Societatilor din Constructii din Romania, Primariei Capitalei si ARCUB, unde au fost prezentate cladiri emblematice, lucrari de avangarda, alaturi de cele mai noi tehnologii din industrie.

Evenimentele profesionale dedicate architectilor si contractorilor, Expoconferinta Internationala de Arhitectura RIFF 2014 si Expoconferinta Internationala a Antreprenorilor de Constructii CONTRACTOR 2014 au transmis un mesaj complex, pe liniile segmentului profesional, universitar-academic/educational, business si s-au bucurat de o participare peste asteptari.

Acestea au fost completate in premiera de evenimente culturale si educationale cu invitati din 15 tari, realizate in co-organizare cu Asociatia Culturala Pro Event, Primaria Municipiului Bucuresti, ARCUB: Dezbaterea internationala „Arhitecti si contractori pentru un spatiu construit sustenabil. Noi roluri. Noi responsabilitati”; „Bucharest Architecture Night Tour”; SHARE, lead architects and contractors – intalnire de networking; SHARE – Motivational Meetings.

In cadrul conferintei motivationale „SHARE, motivational meetings 2014” studentii Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti au avut ocazia unei intalniri speciale cu arh. Anders Saelan, reprezentant al biroul de arhitectura Henning Larsen Architects (Danemarca), castigator in 2013 al premiului Uniunii Europene pentru arhitectura contemporana “Mies van der Rohe” 2013. Invitatul special al Expoconferintei de arhitectura RIFF le-a vorbit despre simbolurile si semnificatiile proiectului castigator al celei mai inalte distinctii europene pentru arhitectura, „Harpa”, din Reykjavik (Islanda).

In 2015, 12 mari evenimente dedicate arhitecturii vor fi organizate de ABplus Events in Bucuresti, Budapesta si Varsovia: GIS, LAUD, INGLASS, RIFF, CONTRACTOR.

Care sunt noile tendinte in arhitectura? Cum arata Bucurestiul prin ochii castigatorilor premiilor internationale de arhitectura? Cum li s-a infatisat acestora lumea arhitectilor romani? Care a fost mesajul lansat si care este feedback-ul lor „la cald”?

Printre invitatii speciali ai Expoconferintei internationale de arhitectura RIFF s-au numarat profesionisti care au stabilit standarde in arhitectura contemporana. Acestia au fost bucurosi sa impartaseasca experiente si sa discute despre noi perspective, despre noi roluri si responsabilitati ale arhitectului intr-o lume incercata de provocari.

arh. danez Anders SAELAN, invitat special RIFF 2014, le-a vorbit arhitectilor romani despre abordarea nordica. „Noi privim ceea ce facem intr-un mod mai complex, mai inclusiv. Acest lucru ne ofera o perspectiva asupra valorii şi importanţei realizarii unor cladiri emblematice – aceste cladiri trebuie sa ofere ceva inapoi oraşului in care sunt construite. Abordarea nordica ofera posibilitatea de a vedea şi de a asculta ceea ce este cu adevarat important pentru oamenii pentru care construieşti. In Danemarca contractorii urmeaza acum limbajul arhitectilor in ceea ce priveste proiectele lor. Daca nu putem spune povestea valorii unui proiect, de ce acesta ofera valoare pentru noi sau pentru oricine altcineva, nu castigam nimic”.

 

 

Related posts

Tipuri de lentile de contact și cui le sunt recomandate

Adina Meyers

Știai că acum sute de ani condimentele erau mai prețioase decât aurul?

Adina Meyers

Humanic Summer Vibes

Adina Meyers