Home

Ghivece in miniatura din coji de oua

Iata o idee de pe cat de simpla, pe atat de inventiva, 100% eco si originala: cum sa transformi cojile de oua din resturi menajere in ghivece simpatice pentru plantele preferate.

Pentru majoritatea dintre noi, ouale sunt alimente gustoase, nutritive (bogate in calciu), nelipsite de pe mesele noastre. Cam atat! In ceea ce priveste cojile, ele nu conteaza, sunt doar “ambalaje” care ajung invariabil in cosul de gunoi. In cel mai bun caz, le folosim ca ingrasamant natural pentru pamantul plantelor din ghivece.

Ei bine, a sosit momentul sa le acordam si lor importanta cuvenita. De ce sa le aruncam, cand le putem reutiliza intr-un mod inventiv? Este foarte simplu! Punem in ele un pic de pamant, semanam seminte de flori, legume (rosii, ardei, vinete etc.) sau de ierburi aromatice si avem grija sa le udam din cand in cand.

In momentul in care semintele s-au transformat in firisoare, avem unda verde sa le mutam cu tot cu “ghivece” in solul din gradina sau in jardiniera de pe balcon. Astfel, ele se vor adapta firesc la noul mediu. In plus, pe masura ce plantutele vor creste, cojile de oua se vor sparge, se vor integra in stratul de pamant si le vor hrani cu minerale.  
 

Related posts

Un proiect de bricolaj te poate ajuta să îți personalizezi biroul

Adina Meyers

Life is Ibiza

Adina Meyers

Cum poţi să vizitezi două ţări într-o singură călătorie. 6 opțiuni de vacanță

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe