Practic

Gestionati inteligent spatiile mici

Cele mai mici spatii dintr-o locuinta, asa cum sunt sasurile, sunt “cenusaresele” proiectelor de renovare.

Acest fapt este cat se poate de justificabil, avand in vedere contributia redusa in planul confortului locuirii pe care aceste holuri mici o au. Insa, consecventa in aplicarea unor principii precum functionalitatea si utilitatea in proiectarea reamenajarii zonelor respective pot genera solutii ale caror beneficii se resfrang asupra intregii locuinte.

Pentru exemplificare am ales sasul dintr-un apartament cu patru camere. Holul, cu o suprafata de numai 0,7 mp, era zona de trecere dintre living, baie si unul dintre dormitoare. Mai mult de atat, aici se gasea si o mica debara de 0,55 mp. Intre sas si living nu exista usa, in schimb accesul la debara se facea prin doua usi care, atunci cand erau deschise, blocau complet trecerea prin zona.

Prima solutie a constat in eliminarea usilor debaralei, pentru ca lipsa de functionalitate pe care o generau sa fie si ea eliminata. Deoarece spatiul fostei debarale era unul “mort” pentru trafic, acesta a putut sa fie ocupat, fara ca volumele respective sa afecteze functionalitatea. La nivelul pardoselii a fost montata masina de spalat. Deoarece coloana de instalatii a baii este in apropiere, conductele de apa si de scurgere necesare functionarii masinii de spalat au fost trase cu usurinta.

In zona superioara a spatiului eliberat de debara a fost montat un dulat pentru depozitare.

In golul de usa dintre sas si living a fost montata o usa culisanta din sticla sablata. Aceasta este compromisul perfect intre functionalitatea zonei si izolarea ei de zona de zi a apartamentului.

Related posts

Simplu și în câteva minute: cum să-ți faci un proiect de amenajare online

Adina Meyers

Tips & tricks pentru casa de vacanță a bucureștenilor în 2020

Adina Meyers

Ponturi pentru amenajarea si decorarea camerelor pentru copii

Adina Meyers