Home

Cum se repara bateriile defecte

Imi curge bateria chiuvetei. Ce pot sa fac, ce solutii imi recomandati?

Pentru a lua decizia potrivita, va trebui mai intai sa identificati cauza scurgerilor. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa plecati de la tipul de baterie pe care il aveti.

Daca bateria este ceva mai veche, atunci este probabil sa fie un model cu scaun (cu obertain pe garnituri). Cele mai vechi garnituri sunt din cauciuc iar cele mai noi, din silicon. In cazul ambelor, se uzeaza garnitura (imbatraneste), mai ales la apa calda. Cele de cauciuc se uzeaza mai repede.

Solutia repararii consta in inlocuirea garniturilor cu unele noi, de preferat din silicon (se pot monta si in locul celor din cauciuc). Se mai poate, de asemenea, sa se inlocuiasca obertainul cu unul ceramic. Acesta nu se potriveste insa la toate modelele vechi de baterie.

Bateriile moderne sunt fie cu cartus ceramic, fie cu obertain ceramic. Ambele modele inchid pe baza unor placute ceramice. Aceste placute se uzeaza si genereaza scurgeri. Uzura se produce din cauza lipsei filtrelor care conduce la patrunderea impuritatilor (nisip, rugina) in baterie. Uzura apare mult mai frecvent la bateriile ieftine, la care placutele ceramice sunt inlocuite, de catre producatori, cu unele din plastic.

Solutia rapararii in asemenea situatii este inlocuirea obertainelor sau a cartuselor ceramice cu unele noi. Este de preferat sa se achizitioneze piese cu placute din ceramic. Acestea sunt mai scumpe, dar au o durata de viata mult mai mare.

Related posts

Coșuri de gunoi dotate cu Wifi, GPS și voce, într-un oraș din România – FOTO

Adina Meyers

Sika lanseaza noua campanie TV cu un spot dedicat adezivului SikaHome Tilebond Flexible

Adina Meyers

Florile și proiectele de bricolaj

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe