Practic

9 lucruri de ştiut înainte de a cumpăra casa de vacanţă

Toţi visăm la o casă de vacanţă la munte sau la mare, amplasată într-un loc liniştit, într-un peisaj care să ne taie respiraţia. Puţini dintre noi însă ne gândim la responsabilităţile şi implicaţiile financiare pe care le presupune o astfel de proprietate.

Sunt 9 lucruri pe care credem noi că ar trebui să le aveţi în vedere, cu plus sau cu minus, în funcţie de optimismul sau pesimismul care vă caracterizează:

1. O casă în care nu se locuieşte zilnic se deteriorează mai repede, din cauza faptului că nu este aerisită şi încălzită constant.
2. Pentru întreţinerea casei şi grădinii, aveţi nevoie de un om pe care să îl plătiţi pentru aceste servicii. Astfel, vă veţi petrece vacanţa şi weekendurile într-un cadru prietenos şi confortabil.
3. Este recomandat să încheiaţi un contract cu o firmă specializată, care să asigure paza proprietăţii 24 de ore din 24. Cu cât casa este mai izolată, cu atât cheltuielile sunt mai mari.
4. Şi o casă de vacanţă trebuie utilată cu electrocasnice, electronice, produse de întreţinere, curăţenie şi consumabile. Ca atare, fiţi pregătăţi şi cumpăraţi totul la dublu.
5. Dacă la hotel nu aveţi grija curăţeniei şi a meselor, situaţia se schimbă atunci când vine vorba de o casă de vacanţă. Ori plătiţi o menajeră, ori vă gospodăriţi singuri – asta înseamnă că, de fiecare dată când mergeţi în vacanţă, trebuie să aveţi grijă să lăsaţi totul în ordine.
6. Dacă aveţi casa de vacanţă la mare, vă veţi bucura de ea doar trei-patru luni pe an, dacă se află foarte departe de oraşul de reşedinţă, veţi ajunge mai rar la ea, iar dacă alegeţi să o construiţi într-o zonă montană izolată, riscaţi să nu mai puteţi ajunge la ea după căderea primei zăpezi.
7. În cazul în care o închiriaţi sau împrumutaţi unor cunoscuţi, vă puteţi alege cu pagube după plecarea lor. E ca şi cum aţi lăsa propria locuinţă la dispoziţia unor petrecăreţi. Chiar dacă aţi putea acoperi o parte din cheltuieile de întreţinere cu banii obţinuţi, totuşi sunteţi cu adevărat dispuşi să faceţi acest lucru?
8. La capitolul avantaje, notaţi că veţi avea oricând un loc în care să vă refugiaţi atunci când simţiţi nevoia să plecaţi din oraş. Aici vă puteţi amenaja tot ceea ce nu aveţi loc acasă: un teren de tenis, o piscină, loc de joacă pentru copiii etc. În plus, puteţi găti în aer liber şi pregăti conservele pentru iarnă.
9. Casa de vacanţă poate fi şi locul perfect în care să vă invitaţi prietenii pentru a petrece timpul împreună, fără să mai fiţi nevoiţi să vă stricaţi tabieturile de acasă.
 

Related posts

Decor natural pentru mesele de Sarbatori

Adina Meyers

Advertorial: Amenajarea unei locuinte moderne

Adina Meyers

Ce trebuie să conțină bagajul de vacanță

Adina Meyers