LifeStyle

GECCO 4, un dispozitiv de ventilatie inteligent

Bucuresti, 23 februarie – Gealan, liderul pietei romanesti de profile din PVC pentru ferestre si usi prezinta cel mai nou dispozitiv automat de ventilatie, GECCO 4. Noul GECCO 4 este un accesoriu independent, care poate fi montat cu efort si costuri minime. Dispozitivul de ventilatie are un rol important in pastrarea unui microclimat placut in incapere, permitand mentinerea unui echilibru al umiditatii si temperaturii. Dispozitivul de ventilatie GECCO previne astfel aparitia ciupercilor si a mucegaiului, eliminand formarea curentului.

GECCO 4 se introduce ca element de aerisire in partea de sus a tocului sau in profilul de extindere. In pozitie deschisa GECCO 4 se inchide automat la o diferenta de presiune de cca. 30 Pa, impiedicandu-se aparitia curentilor de aer deranjanti. La o presiune a vantului in scadere, clapeta se deschide singura permitand circulatia aerului. In plus, la nevoie, dispozitivul de ventilatie poate fi inchis si manual. Avantajele suplimentare ale produsului sunt filtrul de polen si de praf, dar si protectia impotriva insectelor sau a ploii.

“Ferestrele nu trebuie sa fie doar etanse, ci in acelasi timp sa permita mentinerea unui echilibru al umiditatii si temperaturii in incapere. Este obligatoriu ca anvelopa cladirii sa nu permita patrunderea aerului tocmai pentru a economisi energie. Prin montarea dispozitivului de ventilatie GECCO 4, aerul este circulat prin faltul ferestrei in volume reglate, fara a fi necesara deschiderea ferestrei – fiind realizata astfel o economisire de energie careia pana acum i s-a dat putina atentie. Mai mult, cercetari recent finalizate au indicat ca, curentii de aer din interiorul profilelor de cercevea aduc in incapere aer mai cald decat se credea” a declarat Aurel Vlaicu, Director General, Gealan Romania.

Nici o fereastra fara GECCO

Dispozitivele de ventilatie GECCO nu regleaza doar introducerea de aer proaspat, independent si fara actionarea de catre utilizator, ci si fac ferestrele veritabile “colectoare de soare”, transformand pierderile de caldura din interiorul faltului in infiltratii utile de aer cald.

Razele infrarosii ale soarelui produc caldura si in perioada de iarna: de exemplu la exterior pe profilele ramei. Masuratori complexe pe termen lung in interiorul modulelor de ventilatie montate indica faptul ca in interiorul “centralei de reglare a ventilatiei” sunt temperaturi de circa 65% din temperatura aerului din incapere, chiar si la temperaturi exterioare scazute. Incalzirea suprafetei exterioare a ramelor de ferestre in zona faltului are ca efect si o productie de caldura pana acum neglijata. Pe scurt, GECCO 4 este un accesoriu aparent nesemnificativ, insa cu efecte importante.

Despre GEALAN Romania

GEALAN Romania este subsidiara din Romania a grupului german GEALAN Fenster Systeme GmbH, producator de profile din PVC pentru usi si ferestre cu geam termoizolator. A fost infiintata in 1997 avand ca obiect de activitate, in prima faza, comercializarea produselor marca GEALAN, din 1999 trecand la productie proprie. In prezent GEALAN Romania detine o cota de piata de aprox. 30% si are cea mai mare notorietate in Romania pe piata ferestrelor din PVC. GEALAN colaboreaza cu cca 600 de firme partenere in Romania livrand acestora componentele si tehnologia necesara productiei de ferestre termoizolante din PVC. Compania mai livreaza profile si catre pietele din Bulgaria, Republica Moldova si Germania.

Related posts

Bosch: Calitate = functionalitate + durabilitate + design

Adina Meyers

Donatiile IKEA Foundation au ajutat copii din 28 de tari

Adina Meyers

Bike Fest 2012 – cel mai mare eveniment dedicat biciclistilor

Adina Meyers