LifeStyle

GEALAN prezinta produse inovatoare la targul Fensterbau/Frontale 2010 din Nürnberg

GEALAN Fenster-Systeme participa intre 24 si 27 martie la targul Fensterbau/Frontale 2010, cel mai important targ din domeniul construcţiilor de ferestre, usi si faţade la nivel mondial, care va avea loc la Nürnberg, in Germania. Standul GEALAN va avea o suprafaţa de 608 mp si se va se afla in hala 5, la numarul 103. 

„La targul din Nurnberg din acest an grupul GEALAN va prezenta partenerilor si clienţilor sai cele mai recente si spectaculoase inovaţii, conform asteptarilor ridicate pe care le au. Asadar, vor fi expuse produse cu calitaţi imbatabile si cu un design atractiv. In prim plan vor fi profilele colorate acrylcolor si sistemele de profile cu adancime mare de construcţie S 7000 IQ plus si S 8000 IQ plus. De asemenea, vom prezenta in premiera vitrajul static uscat STV® , o noua tehnica de lipire pentru producţia de ferestre”, a declarat Aurel Vlaicu, Director General al Gealan Romania.

GEALAN – o lume a ferestrelor colorate

Profilele colorate pentru ferestre sunt din ce in ce mai solicitate, fapt pentru care Gealan si-a extins gama de culori standard acrylcolor cu doua nuanţe: RAL 9010 (Edelweiss) si RAL 9006 (alb aluminiu), paleta cuprinzand acum 12 nuanţe standard si 73 extra-standard. Pentru segmentul premium, compania a introdus in completarea paletei standard si ferestre albe acrylcolor.

Comparativ cu alte variante de colorare cum ar fi vopsirea sau caserarea, profilele colorate acrylcolor au proprietaţi speciale, datorita suprafeţei acoperite cu un strat de plexiglas, ceea ce reprezinta un avantaj competitiv major. Pe langa cele 85 de nuanţe acrylcolor, in paleta de culori Gealan mai sunt incluse alte 34 de nuanţe de folii uni si decor lemn, astfel ajungandu-se la 119 de variante. La acestea se adauga posibilitatea de a combina acrylcolor la exterior si folie la interior sau diferite folii la interior si exterior.

„Din punct de vedere tehnic, procesul de imbinare prin coextrudare ca modalitate de colorare pentru profilele din PVC este foarte complex. Rezultatul este insa pe masura, un produs de cea mai buna calitate. Aceasta tehnica de fabricaţie face profilele acrylcolor practic insensibile la factori externi. Acestea sunt in culori durabile, rezistente la zgariere, usor de intreţinut si curaţat si 100% reciclabile, iar stratul colorat nu se desprinde si nu se exfoliaza. Dupa achiziţie nu apar costuri ulterioare pentru revopsirea periodica“, explica Aurel Vlaicu, Director General al Gealan Romania.

De asemenea, pentru a satisface cererile de profile cu adancimi mari de construcţie, Gealan a dezvoltat noul sistem S 7000 IQ plus (garnitura mediana) si sistemul S 8000 IQ plus (garnitura de contact). Cu o adancime de construcţie de 83 mm, ambele sisteme beneficiaza de sase camere si valori de termoizolare remarcabile. In cazul ambelor sisteme eficienţa este imbunataţita si prin posibilitatea utilizarii geamului triplu cu grosime de pana la 54 mm. In acest fel, costurile de incalzire si emisiile de CO2 pot fi reduse substanţial. In plus, adancimea mare de construcţie asigura rezistenţa sporita a colţurilor si astfel mai multa stabilitate pentru fereastra.

In ceea ce priveste designul profilelor, noul sistem IQ plus este disponibil intr-o multitudine de nuanţe decor lemn si folii uni. De asemenea, gama de culori pentru ferestrele cu profile cu adancimi mari de construcţie va fi imbogaţita cu noi versiuni acrylcolor in partea a doua a anului.

Tot in cadrul targului va fi prezentat pentru sistemul S 8000 IQ plus – dispozitivul de ventilatie GECCO 5, care se afla in faza de dezvoltare, o soluţie care va fi integrata invizibil in marginile suprapuse ale cercevelelor. GECCO asigura patrunderea de aer proaspat, esenţiala pentru un microclimat placut in incapere.

Avand in vedere preocuparile actuale legate de imbunataţirea termoizolaţie pentru ferestre, GEALAN va prezenta la Fensterbau/Frontale 2010 cateva dintre soluţiile pe care le-a dezvoltat in acest scop, cum ar fi rigidizari alternative si noua tehnica de izolare suplimentara cu spuma a profilelor. Aceste inovaţii contribuie la atingerea obiectivului  GEALAN cu privire la termoizolatie: valori Uf  sub 0.8 W/m2K.

Gealan revoluţioneaza montarea geamului

Grupul GEALAN introduce pe piaţa, cu ocazia targului Fensterbau/Frontale din Nürnberg o noua tehnica de lipire pentru producţia de ferestre. Spre deosebire de sistemul de lipire clasic, care implica utilizarea de adezivi lichizi pentru fixarea sticlei, la baza conceputului GEALAN sta dezvoltarea unei benzi adezive care face posibil lipirea uscata a sticlei. Noua tehnica cu nume protejat STV® faciliteaza in primul rand procesul de fabricare a ferestrelor.  Alte avantaje ale vitrajului static uscat STV® sunt extinderea dimensiunilor maxime permise,  imbunataţirea valorilor Uf  si protecţie antiefracţie sporita. Mai mult, prin combinarea tehnicii STV cu tehnica izolarii cu spuma la sistemul S 7000 IQ plus, s-au obţinut valori mai mici de 0.8 W/m2K – cu alte cuvinte pana la standardul de casa pasiva. Valoarea Uf = 0.78 W/m2K calculata a fost confirmata de ift Rosenheim.

Despre Gealan Fenster-Systeme

Cu peste 1200 de angajaţi si cu o prezenţa semnificativa pe pieţele europene, grupul de firme GEALAN este un competitor puternic pe piaţa ferestrelor din PVC. Zilnic de la cele patru fabrici din Europa sunt livraţi zeci de mii de metri de profile din PVC, profile a caror calitate este cunoscuta si apreciata in ţari ca: Franţa, Olanda, Belgia, Ungaria, Slovacia, Grecia, Spania, Polonia, Rusia, Ucraina, Danemarca, Letonia, Estonia, Croatia, Bosnia.

Despre GEALAN Romania

GEALAN Romania este subsidiara din Romania a grupului german GEALAN Fenster Systeme GmbH, producator de profile din PVC pentru usi si ferestre cu geam termoizolator. A fost infiinţata in 1997 avand ca obiect de activitate, in prima faza, comercializarea produselor marca GEALAN, din 1999 trecand la producţie proprie. In prezent GEALAN Romania deţine o cota de piaţa de aprox. 30% si are cea mai mare notorietate in Romania pe piaţa ferestrelor din PVC. GEALAN colaboreaza cu cca 600 firme partenere in Romania livrand acestora componentele si tehnologia necesara producţiei de ferestre termoizolante din PVC. Compania mai livreaza profile si catre pieţele din Bulgaria, Republica Moldova si Germania.

Related posts

Cele mai frumoase locuri din Italia

Adina Meyers

Dimineti perfecte si aromate, cu electrocasnicele din gama Expressionist Collection de la Electrolux

Adina Meyers

Magazinul FREYWILLE de pe Calea Victoriei s-a relocat la Radisson Blue Hotel

Adina Meyers