LifeStyle

5 surse ale mirosurilor neplăcute din casa ta și cum să scapi de ele

În teorie, niciun loc nu se poate compara cu locuința ta. Aici este spațiul de relaxare, de liniște și de siguranță deplină. Pe scurt, aici este locul în care te simți cel mai confortabil sau cel puțin așa ar trebui. Fiecare casă are propriul ei miros. Probabil și acum îți mai aduci aminte cum mirosea casa bunicilor tăi sau mai ai străfulgerări atunci când îți vizitezi părinții, iar locuința lor are același miros pe care ți-l amintești de când erai mică. Acest parfum al casei este foarte important și contribuie din plin la o atmosferă plăcută. Din nefericire, există și posibilitatea ca acest parfum să fie înlăturat din cauza unor probleme cu locuința ta pe care ar trebui să le rezolvi cât mai repede. Pentru că mirosurile puternice intră în perdele, în canapea, în covoare, ar fi bine ca aceste mirosuri să fie plăcute și astfel vei reuși mereu să ai o locuință care îți transmite o stare de bună.

 

5 surse ale mirosurilor neplăcute din casa ta și cum să scapi de ele

 

1. Mâncarea

Așa cum o casă poate să miroasă absolut spectaculos atunci când pregătești cozonac, chec sau alte preparate destinate sărbătorilor, în general, la fel se poate întâmpla ca mirosurile neplăcute de fum atunci când gătești prăjeli sau faci un grătar să devină permanente în locuință, oricât de mult ai încerca să aerisești casa. Unul dintre marile avantaje ale unui gratar electric tefal este reducerea semnificativă a fumului atunci când pregătești o masă pentru o cină cu prietenii la tine acasă.

 

2. Mașina de spălat vase

Dacă ai mașină de spălat vase în bucătărie, aceasta poate fi o sursă importantă a mirosurilor neplăcute din locuință. Chiar dacă vasele ies curate din mașină, și aceasta trebuie curățată din când în când, altfel vei resimți imediat o problemă. Una dintre soluții este trecerea printr-un program de spălare, fără vase în mașină, cu puțin oțet clasic. Acesta va ajuta la îndepărtarea mirosurilor urâte.

 

3. Coșul de gunoi

Oricât de ferit ar sta, de obicei sub masca de la chiuveta din bucătărie, atunci când resturile alimentare stau destul de mult timp acolo, fără să fie aruncate, bucătăria ta va începe să miroasă urât. Aruncă mult mai des gunoiul și obișnuiește-te să speli de fiecare dată coșul după ce ai dus pungile cu resturi.

 

4. Frigiderul

De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai alimente care se strice în frigiderul tău? Dacă obișnuiești să le arunci târziu și nici nu cureți rafturile din frigider cu atenție, mirosurile pot rămâne și le vei resimți de fiecare dată când vei umbla la frigider. În plus, nu este deloc igienic să lași frigiderul nespălat foarte multă vreme, mai ales în contextul în care ai avut alimente care s-au stricat în el.

 

5. Scrumiera

De fapt, aici nu vorbim doar despre scrumieră plină de mucuri de țigară care de foarte multe ori rămâne neatinsă pe pervaz pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru persoanele care obișnuiesc să fumeze în interiorul casei, chiar și cu geamul deschis, fumul de la țigară afectează pereții și tavanul, care ar trebui spălate la un interval regulat de timp. Altfel, mirosul pregnant de țigară va rămâne.

 

 

Related posts

Liebherr lanseaza in Romania cea mai eficienta combina frigorifica din lume

Adina Meyers

Chestionar Casa Mea

Adina Meyers

Trei studenti timisoreni calificati in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab. Voteaza-i si poti castiga o excursie la Paris!

Adina Meyers