LifeStyle

Gazonul perfect in gradinile cu suprafete mici

Pentru ca vara proprietarii de case sa se bucure de spatii exterioare placute si sanatoase, amenajarea acestora trebuie inceputa din timp. Ingrijirea periodica a gazonului inaintea venirii caldurilor de vara este esentiala in obtinerea unui aspect uniform al ierbii. Indiferent de suprafata pe care se asaza gazonul, solutiile mecanizate de ingijire ulterioara sunt obligatorii pentru o configurare estetica profesionista. Chiar si pentru curtile cu suprafete mici au fost gandite solutii tehnice foarte simple si eficiente. De pilda, pentru uniformizarea gazonului pe o suprafata de  pana in 300 mp se poate folosi cel mai mic model de masina de tuns iarba de la Viking – ME340. Motorul se alimenteaza electric si are o putere nominala de 900 W. Latimea de taiere este de 33 cm, iar inaltimea este variabila (25, 41 sau 57 mm). Utilajul are in dotare si un cos de colectare a ierbii de 26 de litri. Nivelul de zgomot este de 85 DB (A).

Daca spatiile de depozitare din jurul casei nu sunt suficient de generoase, si daca doriti sa cositi iarba mai rezistenta in jurul obstacolelor, puteti opta pentru motocoasa usoara FS 38 de la STIHL. FS  38 este un utilaj de ultima generatie, gandit sa respecte noile standarde europene privind emisiile poluante care vor intra in vigoare din 2012. Motoarele STIHL cu tehnologia 2 – MIX, ca cel din dotarea FS 38 sunt optimizate pentru un consum redus cu pana la 20%, fata de  tehnologia standard. Mai mult, acestea au cu pana la 70% mai putine emisii poluante, decat motoarele Stihl obisnuite, fara tehnologie 2-MIX. Motocoasa usoara FS 38 are in dotarea standard manerul multifunctional si cel circular reglabil. Puterea motorului este de 0,9 CP, la  o capacitate cilindrica de 27,2 cm3, adica suficient cat sa-si faca treaba atunci cand se cosesc suprafete mici de iarba sau cand se realizeaza lucrari in locuri greu accesibile. Lungimea utilajului de 147 cm (fara unealta de taiat) il face sa fie ideal pentru cei care nu vor sa-si incarce spatiile de depozitare din jurul casei cu echipamente voluminoase.

Fie ca se opteaza pentru un Viking – ME340 sau un STIHL – FS38 si oricat de mica ar fi suprafata de ingrijit, rezultatul va fi unul vizibil la inceperea anotimpului cald: un gazon de invidiat intr-o gradina sanatoasa.

La distribuitorii autorizati STIHL gasiti de asemenea informatii si sfaturi utile dar si service profesionist. Datele lor de contact impreuna cu noutatile de la STIHL se afla pe site-ul www.stihl.ro.

 

Related posts

Virușii vor sta departe de casa ta dacă urmezi aceste reguli

Adina Meyers

Franke lanseaza un blog dedicat “Saptamanii designului”de la Milano

Adina Meyers

5togo lansează proiectul caritabil “Barista pentru o zi”

Adina Meyers