LifeStyle

Gardurile vii, îmbrățișarea naturală a grădinii tale

Marii iubitori ai naturii sunt mereu în căutare de soluții cât mai puțin intruzive pentru tot ceea ce-înconjoara. Când vine vorba de a alege modalitatea de delimitare a proprietății, gardul viu este răspunsul natural pe care nu vor ezita să-l ofere.

Specialiștii de la Jardina.eu știu cât de important este să poată pune la dispoziție soluțiile optime oricărei împrejurări și vor să adauge o valoare neașteptată întregii tale proprietăți.

Fie că ai o casă clasică sau modernă, modestă sau somptuoasă, mică sau impunătoare, contextul ei poate influența dramatic valoarea proprietății. Gradina casei este cartea de vizită a acestui cadru. Ea poate scoate în evidență anumite caracteristici, precum îi poate ascunde și anumite deficiențe, de aceea este bine să știi și cum să o delimitezi. Pentru a-ți proteja intimitatea de privirile indiscrete ale trecătorilor, poți opta pentru un ecran de vegetație la nivelul străzii. Pe site-ul Jardina.eu vei descoperi o mare selecție de pomi fructiferi cu care orice grădină se poate mândri și distrage atenția curioșilor. De exemplu, Nectarinul Andosa este un pom cu vigoare mare și cu o productivitate ridicată. Fructele sale mari sunt incredibil de gustoase și aromate. Ele au o formă sferică și o culoare deosebită de rosu aprins. Pulpa este galbenă, tare, foarte aromată, dulce și neaderentă la sâmbure. Este un soi de vară foarte îndrăgit de către cei mici și extrem de apreciat de către marii cunoscători, cu atât mai mult cu cât este și un soi autofertil. Prezența lui în primul front al grădinii tale, va sustrage toată atenția către el.

În cazul contrar, în care vrei să scoți în evidență fațada casei și deschiderea grădinii, poți alege să îi marchezi limitele proprietății cu arbori inalți, pentru ca apoi, înălțimea vegetației să coboare treptat până în dreptul casei. Zonele joase cu flori pot fi flancate de rânduri de arbuști fructiferi care să delimiteze, la randul lor, trecerea de la arealul decorativ, la cel de loisir. Pentru aceasta, Coacazul Negru Ruben este un arbust deosebit de valoros, atât pentru forma sa destul de compactă cu ramurile potrivit de ramificate, cât și pentru capacitatea sa mare de producție și bună rezistență la boli fungice și ger. Tufa este de formă rotundă și poate ajunge la 120 cm înălțime. Fructele sunt de calitate deosebită, nu se scutură ușor și nu plesnesc la maturitate. Mărimea lor depășește majoritatea soiurilor cunoscute, iar gustul dulce acrișor foarte plăcut și apreciat are un raport echilibrat între aciditate și zahăr.

Spectacolul unei grădini bine echilibrate poate fi completat prin marcarea anumitor puncte de interes ale grădinii. Un loc de repaos, o fântână, o zona florală deosebită, o alee misterioasă, toate acestea pot fi delimitate prin garduri vii. Schimbările de direcție ale unor trasee se pot semnala prin dispunerea unei tufe cu un volum sau cu un colorit aparte.

Avantajele gardurilor vii sunt numeroase și dintre ele putem enumera: reducerea uscării pamântului, încetinirea vitezei curenților de aer și a eroziunii acestora precum și reducerea riscului alunecărilor de teren, pentru pămâturile în pantă. În funcție de soiurile alese, gardul natural poate reprezenta o sursă de hrană și adăpost pentru anumite viețuitoare sporind, astfel, biodiversitatea arealului. Ele pot stabili un echilibru natural și pavaza împotriva rozatoarelor și a populației de insecte dăunatoare. Gardurile vii se pot măsura în putere cu cele manufacturate, în schimb au o mai mare valoare agricolă și biologică.

O gradină frumoasă este cu atât mai înnobilată cu cât primește îmbrățișarea naturală a unui gard viu. Iubirea pentru natură poate astfel să nu cunoască limite!

Related posts

Investiție de 3 milioane de euro în robotul chirurgical da Vinci Xi la Spitalul Monza”

Adina Meyers

Zaharul: dulceata vietii sau otrava alba?

Adina Meyers

Pisica ta va adora această masă!

Adina Meyers