Pentru multi dintre noi nu este usor sa ne desprindem de traditional. Va propun in acest articol o abordare mai atipica in ceea ce priveste metodele de acoperire ale peretilor, si anume capitonarea lor cu panouri imbracate in material textil.

Metoda este simpla: pe un suport fix realizat dintr-o bucata de lemn se aseaza un material de umplutura ( lana, vatelina, burete) care ulterior se acopera cu un material textil. Panourile astfel obtinute se pot monta pe toata suprafata unui perete sau il pot acoperi partial. Totodata, exista posibilitatea ca un singur panou sa acopere suprafata aleasa, aceasta devenind mai unitara.

Materialele textile folosite trebuie alese in functie de stilul amenajarii, subordonandu-se acestuia. Se folosete: stofa, catifeaua, panza, bumbacul, dar si pielea ecologica ( care este un material  sintetic). Pe suprafata unui perete capitonat se pot monta aplice.

Puteti renunta la tablia patului din dormitor in favoarea unui perete capitonat, creand astfel punctul focal al incaperii. Daca transformati un coltisor din locuinta intr-un birou de lucru, il puteti integra cu usurinta in ansamblul amenajarii, prin evidentierea lui cu ajutorul unui perete capitonat. Anumite zone ale livingului, cum ar fi zona media sau zona destinata conversatiilor, pot fi punctate cu succes daca apelam la metoda capitonarii peretilor.

Peretii capitonati pot fi considerati un must have al unui interior chic, decorat cu bun-gust.

Pentru mai multe imagini acceseaza galeria foto.

Autor: Flavia Lorena Irimescu, Decorator de interior

Related posts

Casa ca o simfonie de culori

Adina Meyers

6 metode prin care poti lumina artificial rafturile unei biblioteci

Adina Meyers

Lemn si soare din belsug

Adina Meyers