LifeStyle

Symmetrica mizeaza pe cresterea constanta a vanzarilor in magazinele de bricolaj

In conditiile scaderii investitiilor publice din ultimii ani, Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, vizeaza, pentru urmatorii 3 ani, o crestere a prezentei in retelele de magazine de tip Do-it-Yourself.

„In acest moment, aproximativ o zecime din clientii nostri provin din magazine de tip DIY, acestea fiind locatiile in care gasesc o gama mai larga de produse pentru amenajarea curtii si a casei, din care isi pot alege elementele necesare completarii unui proiect. Mentionez ca, odata cu lansarea gamelor adresate proiectelor rezidentiale, ne asteptam la o majorare a comenzilor din aceasta zona de cca. 3% anual, pentru urmatorii 3 ani”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.

Comparativ cu 2014, cand vanzarile companiei in retelele DIY reprezentau cca. 7% din total, in acest an vor ajunge la 10%.

Conform afirmatiilor lui Sebastian Bobu, spre deosebire de showroom-urile producatorilor, magazinele DIY sunt mult mai atractive pentru clienti, atat datorita proximitatii, cat si a serviciilor oferite de catre acestea. Astfel, chiar daca, din considerente logistice, portofoliul de pavele este mai limitat intr-un magazin de bricolaj, clientul are posibilitatea de a achizitiona pe loc cantitati mici, beneficiind, in acelasi timp, si de transport si descarcare.

„In astfel de magazine, cel mai important aspect este interesul si dedicarea consultantilor. Chiar daca un client este convins ca va achizitiona un produs care i-a placut, specialistii au rolul de a-l ghida si de a-i oferi solutii adecvate nevoilor sale”, a completat reprezentantul companiei.

Pe de alta parte, pentru cei care doresc un pachet complet de servicii, care sa includa atat consultanta de specialitate, cat si o executie ireprosabila a proiectului, recomandarea specialistilor de la Symmetrica este sa apeleze la locatiile producatorului si la montatorii autorizati, prezenti in toata tara.

De asemenea, in acest caz, clientii au acces direct la intreaga gama de produse, dar si la preturi atractive, comparativ cu un magazin DIY, unde pretul mediu pentru pavele se situeaza intre 40-100 Ron/mp, in functie de gama si caracteristici.

In ceea ce priveste preferintele clientilor magazinelor de bricolaj, Symmetrica remarca faptul ca modelele de pavaj clasic, atat din punct de vedere coloristic, cat si al formei, sunt in continuare pe placul romanilor, in timp ce produsele de design genereaza, momentan, 10 procente din vanzari.

Referitor la business-ul Symmetrica, compania mentine estimarile si tinteste o crestere a cifrei de afaceri anuale cu circa 5%, pana la peste 77 de milioane de lei (peste 17,3 milioane de euro).

 

 

 

 

 

 

De

 

 

Related posts

Oksana Russian Hair&Beauty Salon o nouă locație de lux în portofoliul SalonTV

Adina Meyers

Electrocasnice ecologice de la Panasonic

Adina Meyers

Rulota: ghid de vacanță cu casa pe 4 roți – FOTO

Adina Meyers