LifeStyle

Filmele inscrise la 48 Hour Film Project vor rula in cadrul Galei de Premiere la Cinema Muzeul Taranului

Filmele inscrise in competitia 48 Hour Film Project vor rula joi, 22 octombrie, la Cinema Muzeul Taranului (Bucuresti), de la ora 19:00, in cadrul proiectiei oficiale si a Galei 48 Hour Film Project, unde vor fi premiati castigatorii.

Toate filmele, atat cele care sunt depuse la timp, cat si cele depuse cu intarziere, care nu mai intra in competitie, vor fi proiectate si sunt eligibile pentru Premiul Publicului, care se determina prin votul spectatorilor, in seara proiectiei.

Prima editie la Bucuresti a 48 Hour Film Project se desfasoara in weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015. Competitia este adresata realizatorilor de film profesionisti sau amatori, din toata Romania si nu numai, care sunt asteptati sa se inscrie pana pe 15 octombrie pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj in doar 48 de ore.

48 Hour Film Project inseamna un weekend memorabil de distractie, creativitate si adrenalina. Fiecare echipa scrie, filmeaza, editeaza si livreaza un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispozitie pentru a realiza un scurt metraj de maxim 7 minute.

Juriul de la Bucuresti este format din: criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu si actrita Ana Ularu. Criteriile de jurizare pentru ”Best Film” (”Cel Mai Bun Film”) sunt: merit artistic (poveste, creativitate, divertisment etc.) – 45%, meritul tehnic – 30%, integrarea elementelor (genul filmului si elementele obligatorii) – 25%. Regulamentul complet este disponibil pe www.48hourfilm.ro.

Filmul castigator la Bucuresti al titlului ”Best Film” este premiat cu: Film Magic Software scenarist 6, cel mai apreciat software de scenaristica si alegerea preferata a profesionistilor de la Hollywood si un bilet de avion pentru unul dintre membrii echipei, care sa insoteasca scurt-metrajul la festivalul international Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.). Reprezentantul echipei castigatoare va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. ”Best Film” de la Bucuresti participa automat la Filmapalooza, unde va intra in competitie cu filme venite din orase din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa si cele doua Americi. Cele mai bune filme, castigatoare la Filmapalooza, vor rula in sectiunea ”Short Corner” din cadrul festivalului de film de la Cannes, 2016.

Toate echipele participante primesc posibilitatea de a descarca gratuit un pachet de 100 de fisiere la alegere din baza de date a Pond5 si acces gratuit la workshopurile si reuniunile 48 Hour Film Project de la Bucuresti:

Meet & Greet – Miercuri, 7 octombrie, 19:30, Simbio (Str. Negustori nr. 26) Exclusiv pentru echipele participante, castigatorii 48 Hour Film Project Brasov 2014 povestesc din experienta lor in cadrul proiectului, ce a functionat si ce nu, pentru a ajuta inscrisii sa obtina cat mai mult din cele 48 de ore. 

Workshopuri – ​Miercuri, 14​ octombrie, Simbio (Str. Negustori nr. 26) Echipele inscrise vor putea participa la o serie de workshopuri sustinute de Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor, trupa de improvizatie Grupa Mica si Alecsandra Timofte.

Inscrierile se fac pe www.48hourfilm.com/bucharest. Pana pana pe 11 octombrie, echipele beneficiaza de o reducere de 20%, prin taxa General Admission de 595 lei. Taxa Late Comers este de 700 lei, ultima zi de inscriere in competitie fiind 15 octombrie. Taxa de inscriere se aplica per echipa.

Ramai la curent cu ce se intampla pe parcursul celor 48 de ore oficiale ale competitiei pe canalele de social media: www.facebook.com/bucharest48hfp, Instagram si Twitter: @48HFP_Bucharest si spune-ti parerea pe hashtag-ul oficial #B48HFP.

48 Hour Film Project este realizat cu sprijinul Muzeului National al Taranului Roman si Simbio, sponsori: Pond5, Movie Magic Screenwriter, parteneri: Grolsch, Ada’s Haven, Simigeria LUCA, parteneri media: Caminul, Cinemap, CinemaRX, Digi24, Digi Film, Ca-n Filme, Romania Libera, TheFest.ro, Think Outside The Box si Zile si Nopti.

48 Hour Film Project este cel mai mare si mai vechi festival de gen din lume, ce conecteaza tineri talentati cu profesionisti din industria filmului. 48 Hour Film Project a inceput in 2001 in Statele Unite ale Americii si, in prezent, se desfasoara in peste 130 de orase din toata lumea, pe 6 continente, aducand laolalta, pe parcursul anilor, peste 30.000 de echipe in cadrul proiectului, adica mai mult de 394.000 de persoane. In Romania, 48 Hour Film Project numara 4 editii organizate la Brasov, iar din 2015 este organizat si in Bucuresti. 

Related posts

Domotex Hanovra 2010

Adina Meyers

La ROMEXPO incepe MOBILA EXPO – Targ de mobila cu vanzare

Adina Meyers

Seria WALKMAN® S540

Adina Meyers