Home LifeStyle

Fructele şi legumele consumate în extrasezon, un pericol pentru sănătatea noastră. Recomandările nutriționiștilor

Organismul uman recunoaște anotimpurile și se coordonează în funcție de ele, iar cei care consumă fructe sau legume care nu cresc în emisfera noastră pot dezechilibra metabolismul, este de părere nutriționistul Adina Rusu.

Ne-am obișnuit să spunem că stilul de viață sănătos înseamnă consum de fructe şi legume. Adina Rusu, medic nutriţionist, atrage atenţia că aceste alimente, consumate în exces, în extrasezon, ne pot îmbolnăvi.

Organismul uman se cordonează cu anotimpurile, iar când mâncăm fructe sau legume care nu cresc în emisfera noastra, îl dezechilibrăm. Nici ce este produs în seră nu ajută metabolismul.

Spre exemplu, iarna ar trebui evitate roşiile, castraveţii şi consumate murături sau ce este pus la conservat, în toamnă.

„Vor avea efecte nocive asupra organismului crescând riscul de obezitate şi de sindrom metabolic. Ne putem confrunta cu diabet sau boli cardiovasculare”, a explicat Adina Rusu.

Vara sunt de evitat portocalele. În această perioadă trebuie consumate fructele şi legumele de sezon, iar unele dintre acestea sunt roşiile, castraveţii, ardeiul sau piersicile şi zmeura.

Related posts

Burger King va incendia in premiera un website!

Adina Meyers

Iti doresti sa ai tenul hidratat in mod natural intreaga zi? APIVITA combina elementele naturii intr-un singur ser, pentru o hidratare in profunzime

Adina Meyers

DIY: clopotei de vant

Adina Meyers