LifeStyle

Fațetele dentare – tratamentul ideal de cosmetică dentară

Indiferent de domeniul în care activează, fiecare om își dorește să aibă dinți perfect aliniați. Mai mult decât atât, există mai multe persoane care – prin natura profesiei, au nevoie să afișeze o imagine impecabilă. De exemplu, cei care lucrează în televiziune, fotomodelele, actorii – și nu numai – trebuie să își îngrijească dantura până în cele mai mici detalii, apelând la specialiștii în estetică dentară.

Astfel, printre cele mai utilizate tratamente de cosmetică dentară din ultimii ani – conform statisticilor – se numără fațetarea dinților. Există mai multe probleme ale danturii care pot fi rezolvate utilizând această tehnică.

Așadar, dinții transparenți, care au suferit o demineralizare în timp, dinții tociți sau ciobiți pot beneficia de un tratament de cosmetică dentară. Fațetele pot constitui un tratament excelent pentru pacienții care suferă de smalț abraziv sau erodat. De asemenea, persoanele care au dinți ușor înghesuiți pe arcadă, dinții spațiați sau care prezintă discromii dentare se pot bucura de rezultate estetice excelente.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt niște foițe fine și subțiri care sunt realizate cu o mare precizie pentru a se potrivi perfect pe suprafața vizibilă a dinților. Fiind complet insesizabile, acestea se aplică direct pe dinți, conferind un zâmbet plin de strălucire, în armonie cu celelalte particularități ale feței.

Reprezintă un mod ideal de a trata dinții decolorați și neaspectuoși, de a umple spațiile dintre dinți și de a repara eficient crăpăturile.

Clinica Trident ridică tratamentele estetice la rang de artă

Cu o paletă variată de servicii premium din diferite arii de specializare – ortodonție, radiologie dentară, protetică dentară, parodontologie, ortodonție, profilaxie, Clinica Trident are o echipă întreagă de specialiști care asigură rezultate clinice de succes, indiferent de natura intervențiilor.

Unitatea stomatologică dispune de un centru de estetică dentară cu echipamente de ultimă generație și dotări ultramoderne. Specialiștii de la Trident țin cont de o serie de aspecte care redau zâmbetului armonie – forma feței, culoarea și forma dintelui, simetria zâmbetului, proporțiile dintelui, relația gingiilor cu dinții, spațierile și înghesuirile dinților. Așadar, procedura de fațetare dentare devine mai mult decât o cosmetizare estetică, aducând stomatologia la rang de artă.

Ce avantaje conferă fațetarea dentară

– În comparație cu smalțul natural al dinților, fațetele dentare sunt mai durabile și rezistă mai bine la colorare. Cu toate acestea, beneficiarul va trebui să asigure un proces de îngrijire corespunzător similar dinților naturali, adică un periaj efectuat de cel puțin două ori pe zi;

– Redă pacientului armonia zâmbetului și încrederea în sine;

– Fiecare fațeta dentară este personalizată, asigurând astfel o potrivire 100% cu forma și culoarea dintelui, astfel încât să îi confere un aspect perfect natural

– Se pot asigura rezultate estetice excelente într-un timp foarte scurt.

Cum se aplică fațetele dentare

În general, procedura de aplicare a fațetelor dentare nu are o durată prea mare, astfel că tratamentul cosmetic poate fi efectuat în cadrul a 2-3 ședințe la stomatolog. De regulă, fațetarea dentară se poate realiza în două moduri – în primul caz, nu necesită deloc șlefuirea dinților, iar în cel de-al doilea se presupune ca suprafața dintelui să fie pregătită prin șlefuire înainte de aplicarea propriu-zisă a foiței.

Cât costă o fațetă dentară

Prima întrebare care apare în mintea unei persoane care dorește să apeleze la acest tratament cosmetic se referă la costurile pe care le implică procedura.

În general, prețul unei fațete dentare depinde de clinica aleasă, de experiența specialistului, precum și de tipul fațetelor dentare. Orientativ, costurile unor fațetări ceramice pot ajunge în jur de  2000 RON/per dinte.

 

 

Related posts

Marele Gatsby revine la Revelionul Intercontinental

Adina Meyers

Somelier roman in juriul Norvegiei

Adina Meyers

„Loctite” va asteapta cu jocuri in aer liber

Adina Meyers