LifeStyle

Ce avantaje îți oferă utilizarea boxelor pasive profesionale

Dacă ești pasionat de muzică și ești la început de carieră – fie că ești într-o trupă, fie ți-ai deschis recent un club de karaoke sau fie că vrei să organizezi un eveniment live de mare anvergură, atunci cu siguranță că vei avea nevoie să achiziționezi un sistem audio cu sonorizare excelentă. Și pentru că pretențiile publicului în materie de sunet devin din ce în ce mai greu de mulțumit ar fi bine să te pui la curent cu tot ceea ce implică achiziționarea unui set de boxe profesionale pasive sau active, în funcție de necesitățile și de preferințele tale.

Care sunt avantajele acestui tip de boxe?

Sistemele de boxe pasive profesionale sunt o alegere mult mai bună atunci când vine vorba despre organizarea unui eveniment de amploare. Acest fapt se datorează faptului că configurației lor, calitatea sunetului este redată excelent. Frecvențele înalte sunt direcționate către difuzorul principal, iar cele joase merg către către subwoofer sau bass.

Spre deosebire de boxele active, difuzoarele pasive nu au încorporată o stație de amplificare, așadar au nevoie de un amplificator separat. Upgradarea funcționării unui sistem de boxe profesionale se poate face în timp. Astfel, ai putea avea un amplificator cu 4 canale, care să se audă în 2 boxe, iar ulterior poți adăuga sistemului și alte difuzoare suplimentare. Potrivind astfel setările de putere și de impedanță, vei obține un sunet excelent.

Unul dintre marile avantajele ale acestui tip de sistem constă în configurația sa care îți permite să înlocuiești separat amplificatorul sau difuzoarele în cazul în care unul dintre acestea prezintă anumite defecțiuni fără a fi nevoie să schimbi întregul sistem audio. Altfel spus, procesul de mentenanță se poate derula cu multă ușurință, fără prea multe bătăi de cap.

Având în vedere că nu au stații de amplificare în interior, boxele pasive sunt mult mai ușoare în comparație cu cele active. Fiind mult mai ușor de ridicat și de instalat, aceste sisteme se dovedesc a fi soluția ideală pentru trupele aflate în turnee.

În comparație cu boxele active care necesită modificări efectuate la fiecare difuzor separat, sistemele audio pasive oferă avantajul de a schimba setările de la centrul de comandă.

Dacă nu deții suficiente abilități tehnice, atunci se recomandă să apelezi la ajutorul unor specialiști pentru a instala corect sistemele de boxe pasive.

Sound Stil îți aduce bucuria sunetului perfect

Fie că vorbim de un festival de muzică sau de un concert, un eveniment live nu poate fi reușit fără un sistem de sonorizare bine pus la punct. Dacă planifici în viitorul apropiat să organizezi un eveniment muzical, atunci ai putea să consulți ofertele de la Sound Stil, unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente profesionale de sunet și lumini. Din cadrul portofoliului de produse fac parte brandurile Soundstil Lights și Soundstil Stands care acoperă o gamă variată de produse profesionale – de lumini, conectivă și cabluri, componente mobile de scene și lumini. În plus, pe site-ul soundstil.ro, poți găsi o serie de instrumente muzicale cu coarde, de suflat și cu clape și diferite accesorii, mixere și amplificatoare, stative și microfoane precum și alte echipamente performante care se remarcă prin calitate și inovație. Pentru un sunet impecabil alege Sound Stil!

Related posts

La finalul „lunii Verdi”, Eduard Tumagian va canta pe scena Operei Nationale Bucuresti

Adina Meyers

Panasonic lanseaza primul sistem audio cu rama foto integrata

Adina Meyers

Cartofi umpluti cu branza topita

Adina Meyers