LifeStyle

Eveniment urban de arhitectura

Demarat de Ordinul Arhitectilor din Romnia si de Fundatia Carturesti, Street Delivery s-a desfasurat in perioada 12 – 14 iunie si si-a propus sa transforme strada Arthur Verona într-un traseu cultural-pietonal ce leaga Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu, dupa cum este prevazut în Planul Urbanistic Zonal «Trasee culturale: str. Arthur Verona – str. Icoanei» ce a fost validat avand la baza un regulament de urbanism.

Regulamentul prevede largirea trotuarelor destinate în mod normal pietonilor si crearea unei promenade cu plante, îmbunatatirea circulatiei auto în zona strazii Jean Louis Calderon, monumente de for public, parcaje subterane si un pasaj pietonal, noi edificabile în zona Gradina Icoanei, Parcul Filipescu, restaurarea istorica si amenajarea Gradinei Icoanei. Aflat la a 4-a editie, Street Delivery este astfel un exercitiu alternativ de locuire a spatiului public, un demers pentru cistigarea dreptului la promenada, o platforma de promovare pentru initiative civice, sociale, culturale, artistice, definitorii pentru un Bucuresti european.

Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Primariei Municipiului Bucuresti, Primariei sectorului 1, Primariei sectorului 2 si Administratiei Fondului Cultural National.

Articole similare

ARCUB ÎN TURNEU LA BUDAPESTA CU SPECTACOLUL ARTISTS TALK

Adina Meyers

Franke design inovator

Adina Meyers

Galeriile Noblesse isi prezinta noua colectie de mobilier, finisaje si accesorii

Adina Meyers