Amenajari Interioare

E-Camere.ro – Securitate la distanta cu camere de supraveghere wireless

Desi dezvoltarea tehnologiei din ultimii ani garanteaza sisteme eficiente de supraveghere video, uneori e obositor sa conturezi trasee pe unde se pot ascunde cablurile aferente, astfel incat sa nu fie vizibile oricui sau sa nu afecteze aspectul estetic.

Aceste camere de supraveghere wireless sunt o solutie inteligenta pentru a rezolva aceste probleme. Principiul de baza pe care functioneaza este acelasi cu oricare alt dispozitiv wireless (telefon, laptop, tableta), adica, pot fi conectate la reteaua wireless prin cautarea unei retele disponibile si, de preferat, prin introducerea unei parole.

O simpla cautare conduce catre nenumarate modele cu functii diverse. Totusi, exista doua intrebari principale care trebuie puse cand vorbim de camere de supraveghere wireless. 

Prin ce se diferentiaza aceste sisteme wireless de camerele normale de supraveghere video?  

Camerele de supraveghere wireless sunt apreciate pentru usurinta cu care se pot amplasa si instala.

Sunt potrivite pentru situatiile in care nu exista posibilitatea montarii unor cabluri in anumite spatii sau pentru a evita firele inestetice. Pot fi montate atat in spatii din interior, cat si din exterior.

De exemplu, multi parinti recurg la acest sistem de supraveghere de interior pentru a fi permanent la curent cu ce se intampla in casa, in special pentru supravegherea copiilor.

Utilitatea acestei alegeri este sporita prin modele care au incorporate un senzor de detectare a miscarii, ce poate fi setat cu usurinta dintr-o aplicatie instalata pe telefon si care suporta trimiterea notificarilor in urma detectarii oricarei miscari prin e-mail.

Imaginile pot fi vizualizate in timp real de pe orice dispozitiv cu iOS sau Android printr-o simpla conexiune Wi-Fi.  

Mai mult, un element deosebit de important pentru sistemele de supraveghere video este calitatea imaginii.

Camerele de supraveghere wireless sunt camere IP (adica transmit datele intr-o retea locala, spre deosebire de camerele analog, care transmit imaginile stocate pe DVR).

Acestea ofera o imagine superior calitativa: rezolutie inalta cu multe detalii ce pot fi marite si analizate ulterior, profunzimea detaliilor, contrast, calitatea imaginii pe timp de noapte.

Poate te intrebi acum care este cea mai buna varianta pentru tine?

La prima vedere, cea mai semnificativa diferenta dintre camerele de supraveghere wireless si cele cu fir sta in pret, costurile fiind mai ridicate in cazul camerelor wireless.

Cu toate acestea, exista si alte elemente care trebuie luate in calcul. In primul rand, pozitia camerelor de supraveghere trebuie foarte bine gandita.

Exista riscul ca o camera de supraveghere wireless sa nu fie folosita la performantele sale maxime din cauza semnalului slab.   

Multe camere de supraveghere wireless sunt dedicate spatiilor exterioare, de aceea semnalul si conditiile de functionare sunt vitale. Este important ca legatura dintre camera si router sa fie una solida pentru o experienta calitativa.

Orice factor conteaza in determinarea semnalului: grosimea peretilor, numarul de usi, dar si vantul sau copacii din apropiere. Spre deosebire de acestea, sistemele de supraveghere prin fir sunt mai sigure si sunt sanse infime de interferente.

Mai mult, alegerea unui sistem wireless presupune vulnerabilitate in fata hackerilor si necesita o parola complexa. 

Sistemele de supraveghere video sunt necesare pentru a avea siguranta, mai ales daca vorbim de un restaurant, magazin, depozit sau de propria casa.

In ultimii ani, optiunile s-au diversificat si au devenit din ce in ce mai complexe. Intr-o era in care conexiunea wireless a ajuns mai importanta ca niciodata, camerele de supraveghere wireless reprezinta o alegere moderna si eficienta pentru securitate.

Date de contact

Pentru a vizualiza gama profesionala disponibila in cadrul unuia dintre cele mai importante magazine online de profil din Romania, acceseaza link-ul de mai jos:

www.e-camere.ro

Sau telefoneaza la numarul de telefon:

0765 487 387

Si ai acces la toate informatiile necesare prin intermediul consultantilor firmei Polites Online din orasul Craiova. 

Related posts

Decor erudit

Adina Meyers

Textile somptuoase in designul interior

Adina Meyers

Rafturile – o variantă decorativă potrivită pentru orice stil de amenajare

Adina Meyers