Apartamentul din imagini este dispus pe doua etaje si are suprafata totala de aproximativ 300 de metri patrati. Lumina naturala patrunde nestingherita atat prin ferestrele imense, cat si prin nenumaratele luminatoare. Soarele este la el acasa!

Aceasta locuinta este o bijuterie din toate punctele de vedere, mare si luminoasa, cu multe terase si camere largi, generoase. Datorita amplasarii la ultimul etaj, beneficiaza de lumina din abundenta, avand ferestre imense, cu deschidere spre terase, dar si ferestre de acoperis, care aduc soarele unde nici nu te-astepti.

De altfel, intreaga familie care locuieste aici este o surpriza. Placuta, foarte placuta! Pozitivi si plini de viata, cei doi parinti fac totul cu energia si entuziasmul pe care eu mi-as dori sa-l am in fiecare zi. Asa cum se intampla adesea, si amenajarea casei lor reflecta aceleasi caracteristici. O compozitie luminoasa si energica, cu nenumarate unghiuri din care o poti admira, un statement prin ea insasi. Rezultatul este spectaculos, aflandu-se cu siguranta in topul proiectelor mele preferate.

Lumina naturala – punctul forte al amenajarii
De la prima intalnire cu acest proiect, mi-am dorit sa ma pot juca cu potentialul spatiului, sa pot folosi lumina si sa caut efecte scenografice. Spre bucuria mea, mi s-a dat mana libera. Am vrut sa valorific la maximum amplasarea livingului, intre doi pereti de sticla, literalmente, care creeaza o adevarata oaza de racoare vara, cand se deschid ferestrele spre ambele terase. In plus, datorita suprafetei foarte generoase, am obtinut trei zone – living, dining si o biblioteca –, ramanand foarte mult spatiu liber pentru manevrele celor doi juniori, pentru intrunirile prietenilor familiei sau, pur si simplu, pentru a crea o atmosfera de relaxare, de confort lejer.

Atmosfera de vacanta
Un punct de atractie il reprezinta scara interioara, cu placaje mari, din sticla, si un citat inspirational amplasat pe perete. Sticla este usor colorata, tratata pentru a fi incasanta, si permite deschiderea vizuala catre living.

Albul mesei si al scaunelor de dining dau incaperii un aspect luxos, care se combina adesea cu lumina soarelui ce inunda livingul, creand o atmosfera de vacanta si relaxare ce ti se intipareste in suflet.

Bucataria are un tavan in plan puternic inclinat, ce subliniaza efectul de spatiu si inaltime. Este cea mai inalta incapere a casei si contine, pe langa zona de gatit utilata perfect, conform solicitarilor bucatarului familiei (tati), un frigider pentru vinuri si o zona de luat masa cu scaune inalte, de bar. Frigiderul de vinuri este aprovizionat saptamanal, asa cum ar trebui sa fie orice frigider de vinuri!

Fiecare spatiu cu povestea lui
Dormitorul matrimonial este un vis, la propriu! Finisajele exceptionale ale mobilierului sunt completate de tapetul si de capitonajul tabliei patului, in concordanta cu cromatica parchetului de lemn masiv, conturand o ambianta de iaht mediteranean… Decoratiunile de la Zara Home dau acestui dormitor touche-ul jucaus si colorat de care avea nevoie, pentru a deveni atat relaxant, cat si elegant si sofisticat.

Baia matrimoniala, desi nu foarte spatioasa, are numai finsaje de prima calitate, care o transforma intr-o bijuterie functionala.

Amenajarea, desfasurata pe parcursul mai multor luni si realizata integral de SpotOnDesign (finisaje, mobilier, paturi si canapele, draperii, tapet, corpuri de iluminat etc.), a avut ca rezultat un interior superb, care reuseste sa transmita prin fiecare lucru povestea unor oameni care au ales sa traiasca frumos.

Text: SpotOnDesign

Related posts

Casa „Posehuset”, un grajd transformat intr-un studio artistic

Adina Meyers

Tapetul pentru dormitor – cum să creați efecte optice deosebite cu tapet de la AA Design Interior

Adina Meyers

4 elemente care nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta

Adina Meyers