Prospeţime, tinereţe, exuberanţă – acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine interiorul apartamentului din imagini, unde designerul Alice Isărescu o reuşit să surprindă din câteva tuşe caracterul şi personalitatea tinerei locatare.

Situată în zona Tineretului, locuinţa cu două camere este o moştenire de familie, Simona, actuala proprietară, locuind până de curând cu părinţii ei. Simona are 25 de ani şi abia s-a mutat singură, aceasta fiind primul său cămin după desprinderea de casa părintească.

Apartamentul are suprafaţa de 53 de metri pătraţi şi a beneficiat de ample lucrări de renovare înainte ca tânăra proprietară să se mute aici. Deşi bugetul pe care îl avea pentru amenajare nu era prea generos (sub 10.000 de euro), Simona a ţinut foarte mult ca un specialist să-şi pună amprenta asupra decorului. Pe Alice Isărescu, designerul care a consiliat-o în amenajare, a cunoscut-o pe Facebook, unde i-a văzut lucrările şi i-au plăcut, aşa că a contactat-o.

„Norocul a fost că am preluat proiectul chiar de la început, când muncitorii scoteau din casă gresia şi faianţa veche şi alte lucruri ce urmau să fie înlocuite. Nu am făcut modificări la compartimentarea interioară. În schimb, am deschis balconul spre living, renunţând la uşa şi geamul dintre acestea şi am modificat întregul traseu al sistemului de iluminat.

Proiectul l-am gândit strict în funcţie de buget. Decorul modern este simplu şi tineresc, ideal pentru o persoană singură, tânără, care îşi invită frecvent prietenii la ea. Primele elemente alese în cadrul amenajării au fost piesele de mobilier, apoi, în funcţie de acestea, am stabilit şi cromatica. Am optat pentru finisaje simple, dar de efect, de la Hornbach, potrivite cu stilul Simonei.

Beneficiara a dorit ca podeaua apartamentului să fie în întregime acoperită cu gresie, motiv pentru care a trebuit să găsesc un finisaj ceramic care să imite parchetul, pentru a da impresia de căldură.

Am dorit ca totul să fie colorat, funky, dar în tonuri calde, fără stridenţe. Amenajarea livingului a pornit de la mobila şi tapetul colorate. În funcţie de ele, am adăugat apoi restul accentelor din încăpere”, îşi aminteşte Alice.

O parte dintre obiectele de decor au fost aduse din vechea locuinţă. Simona a dorit în living şi un mic birou pentru ca laptopul să aibă locul lui.

Sursa de lumină din centrul camerei a fost înlocuită cu un iluminat punctual, realizat cu ajutorul aplicelor şi al unui lampadar.

În ceea ce priveşte cerinţele de depozitare, s-a valorificat fiecare spaţiu şi colţişor (unele insesizabile la prima vedere). Aşa s-a procedat şi cu balconul, unde s-au construit rafturi pentru încălţăminte.

Dormitorul are un aer country-romantic, în parte datorită tapetului care imită scândura şi care lasă impresia unui gard, în parte datorită textilelor cu imprimeu floral.

Comoda ţine loc şi de măsuţă pentru machiaj, prin adăugarea deasupra ei a unei oglinzi generoase. Şi în dormitor, iluminatul central a fost înlocuit cu unul punctual, realizat cu aplice de o parte şi de alta a patului şi deasupra oglinzii.

Baia propune un design şi o cromatică simple, fiind accesorizată după buget, dar pe placul Simonei.

Bucătăria, deschisă către holul de la intrare, a primit un perete decorat în ciclam, pentru un aer tineresc, asta după ce a fost ales mobilierul alb, cu mici pete de albastru-turcoaz. De data aceasta, iluminatul este unul combinat: pe de o parte general, asigurat de o lustră montată în centrul tavanului, iar pe de altă parte zonal, necesar în zona blatului de lucru, care scoate în evidenţă şi tabloul.

Totul, de la finisaje până la accesorii, a fost ales şi achiziţionat împreună cu Simona, care a bugetat fiecare amănunt cu stricteţe, iar amenajarea a durat o lună.

 

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Material realizat cu sprijinul designerului Alice Isărescu, tel.: 0740.610.029, e-mail: alice.urseanu@yahoo.de

Related posts

Casa montana traditionala, cu un „touch” modern

Adina Meyers

5 aparate care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria ta

Adina Meyers

Pereti capitonati cu materiale textile pentru un interior chic

Adina Meyers